Maminka.czSlavné maminky

Domácí porody a žádný epidurál! Těchto 12 celebrit se rozhodlo rodit co nejpřirozeněji

Dita Mrázková 20.  6.  2022
Porod bez léků proti bolesti, nebo dokonce doma? Pro většinu žen absurdní představa a strach z obrovského rizika. Jsou ale i ty, které o zásahu lékařů nechtěly ani slyšet – a to i mezi celebritami. Které známé ženy se rozhodly nechat vše na přírodě, a navíc rodily doma?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Ashley Graham, syn Isaac (2), dvojčata Roman a Malachi (6 měsíců)

Plus size modelka je zářným příkladem toho, že ne vždy se domácí porod bez zásahu lékařů může podařit na jedničku. Prvorozený syn Isaac se narodil hladce a bez zásahu lékařů, a tak si Ashley chtěla stejnou "pohodu" vychutnat i u dvojčat. Ashley rodila opět doma za účasti manžela, syna a porodní asistentky, ale nikdo netušil, že za pár okamžiků začne masivně krvácet. Pomohl až zásah zdravotníků, kteří nastávající mamince díky včasné pomoci krvácení zastavili.

VIDEO: Přirozený porod bez zásahu lékařů? Na pražské Bulovce má zelenou!

2. Gigi Hadid, dcera Khai (1)

Modelka se inspirovala úspěšným dokumentem The Business of Being Born z roku 2008, který se zabývá různými porodními metodami včetně přirozených porodů bez epidurálu či císařského řezu. Svou dcerku Khai tak porodila v domě svých rodičů. "Chtěla jsem se i při porodu cítit co nejpřirozeněji. A to se mi díky porodu za účasti mých nejbližších skutečně podařilo," svěřila se Gigi.

3. Hilary Duff, syn Luca (10), dcera Banks Violet (3), dcera Mae (1)

Prvorozeného syna rodila herečka "klasicky" v porodnici, ale u toho druhého chtěla vyzkoušet porod "bez drog". "U Luky jsem bohužel rodila pod vlivem utišujících látek, a tak jsem chtěla své druhé dítě přivést na svět při plném vědomí. Zjistila jsem díky tomu, jak neuvěřitelné ženské tělo dokáže být!" nechala se slyšet Hilary. 

Primář Porodnice Mělník otevřeně: České maminky se změnily. Spousta jich přichází se strachem, že nezvládnou porodit

4. Pamela Anderson, synové Brandon (26) a Dylan (24)

Bývalá playmate a sexbomba z Pobřežní hlídky je mámou dospělých synů, které se rozhodla porodit – už víc než před čtvrtstoletím – doma a do vody. Svá rozhodnutí tak prý pokládá za ta nejlepší, jaká kdy učinila.

5. Nelly Furtado, dcera Nevis (18)

Zpěvačka a samozvaná "hippie máma" porodila svou jedinou dceru – mimochodem máminu kopii – za pomoci porodních asistentek v intimitě svého domova. Nelly je známá svým alternativním způsobem života, a tak její rozhodnutí nikoho nepřekvapilo.

6. Cindy Crawford, syn Presley (22), dcera Kaia (20)

Se třemi porodními asistentkami po ruce porodila modelka obě své děti doma přímo v posteli. "Oba tyto porody jsou mým nejstatečnějším činem, jaký jsem kdy uskutečnila!" pochválila se Cindy.

VIDEO: Ambulantní porod maminkám nedoporučuji, říká rozhodně primář porodnice v Neratovicích

7. Miranda Kerr, synové Flynn (11), Hart (4) a Myles (2)

Modelka, která má svého prvorozeného syna Flynna s hercem Orlandem Bloomem, zavzpomínala na svůj první porod, kdy se jí líbila myšlenka přirozeného porodu a následného přisátí miminka k prsu. "Nikdy v životě jsem nezažila větší bolest než při porodu, ale můžu hrdě říct, že jsem byla po celou dobu naprosto přítomná a soustředěná na svůj dech a jen jsem se snažila meditovat. Té obrovské bolesti rozhodně nelituji!"

8. Christy Turlington, dcera Grace (18), syn Finn (16)

Bývalá topmodelka a její muž herec Ed Burns se shodli, že své potomky sice přivítají na svět v porodním centru, ale Christy bude bez jakýchkoliv anestetik. 

9. Gisele Bündchen, syn Benjamin (12), dcera Vivian (9)

Topmodelka se přiznala, že oba její porody proběhly až neuvěřitelně v klidu a hlavně bez bolesti! Obě děti porodila do vody a bezbolestný zázrak připisuje především intenzivnímu předporodnímu cvičení jógy, meditacím a dýchacím metodám, které jí prý pomáhaly bolest zmírnit.

Jude Law, Orlando Bloom, Bradley Cooper, Alec Baldwin. Hollywoodští krasavci táty na plný úvazek!

10. Jennifer Connelly, synové Kai (24) a Stellan (18), dcera Agnes (11)

U svých dvou synů zvolila charismatická herečka ještě běžný porod se vším všudy, u nejmladší dcery se ale rozhodla rodit doma do porodního bazénku.

11. Kourtney Kardashian, syn Mason (12), dcera Penelope (9), syn Reign (7)

Nedávno jsme o televizní hvězdičce psali v souvislosti s tím, že se pokouší se svým třetím manželem otěhotnět a pro své čtvrté dítě je ochotna podstoupit cokoliv. Třeba pít mužovo sperma do té doby, než otěhotní. Kourtney vyznává i ajurvédu a svou druhorozenou dceru sice porodila v porodnici, ale utišující injekci prý hrdinně odmítla.

12. Alanis Morissette, syn Ever Imre (11), dcera Onyx Solace (6), dcera Winter Mercy (2)

Když rodila zpěvačka poprvé, vybrala si přirozený porod. Jenže později přiznala, že 25 hodin trvající muka a bolesti byly tak nesnesitelné, že se zařekla, že další děti už přivede na svět bez utrpení.

Témata: Porod, Slavné maminky, Životy slavných, Syn, Celebrity, Dcera, Dvojčata, herečka, zpěvačka, Domácí porod, Bolest, Topmodelka, příroda, Bulovka, Epidurál, modelka, Orlando Bloom, léky, Gisele Bündchen, Cindy Crawford, Hilary Duff, Pamela Anderson, Kai, Alanis Morissette, medikace