[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
Dále lze dle chuti přidat
Postup:
Čerstvě vyškvařené škvarky pomeleme všechny, nebo jen větší díl a část pouze rozmačkáme vidličkou, aby v pomazánce více vynikly. Dáme je do misky, přidáme pokrájená nebo hrubě nastrouhaná vejce, jemně pokrájenou světlou část lahůdkových cibulek, hořčici dle chuti, sůl, pepř a promícháme.
Na chuti každého pak záleží, zda přidá do pomazánky ještě drobně pokrájenou kyselou okurku, nastrouhaný česnek či nasekanou feferonku.
Do pomazánky můžeme přidat i trochu sádla, pokud by se nám špatně roztírala. Záleží totiž i na kvalitě samotných škvarků, do jaké míry jsou vyškvařené.
Pomazánku natíráme na čerstvé plátky chleba, které dozdobíme drobně pokrájenou zelenou částí cibulek.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz