Maminka.czRecepty

Domácí škvarková pomazánka. Jednoduchý recept připravený v pár krocích

redakce 11.  6.  2022
Už z názvu je asi jasné, že tato pomazánka nebude tím pravým pohoštěním při redukční dietě. Pokud si však chcete zaručeně pochutnat nebo připravit vydatnou svačinu, pak vás škvarková pomazánka rozhodně nezklame.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

  • 300 g škvarků
  • 3 vařená vejce
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 svazek jarní cibulky
  • sůl, mletý pepř

Dále lze dle chuti přidat

  • česnek
  • nakládané okurky
  • nakládané feferonky

Postup:

Čerstvě vyškvařené škvarky pomeleme všechny, nebo jen větší díl a část pouze rozmačkáme vidličkou, aby v pomazánce více vynikly. Dáme je do misky, přidáme pokrájená nebo hrubě nastrouhaná vejce, jemně pokrájenou světlou část lahůdkových cibulek, hořčici dle chuti, sůl, pepř a promícháme.

Na chuti každého pak záleží, zda přidá do pomazánky ještě drobně pokrájenou kyselou okurku, nastrouhaný česnek či nasekanou feferonku.

Do pomazánky můžeme přidat i trochu sádla, pokud by se nám špatně roztírala. Záleží totiž i na kvalitě samotných škvarků, do jaké míry jsou vyškvařené.

Pomazánku natíráme na čerstvé plátky chleba, které dozdobíme drobně pokrájenou zelenou částí cibulek.

Tento recept pro vás připravil web recepty.cz

Témata: Recepty, Vaření, Vaření pro rodinu, suroviny, Redukční dieta, Kyselo, Pomazánka, Vejce, Pepř, Recept, Sůl, Dom, Svačina, Hořčice, Česnek