Maminka.czTěhotenství

Domluvte se s kontrakcemi. Devadesát procent celého porodu je v hlavě

Tereza Víchová 28.  8.  2017
Porodní kontrakce jsou nejčastějším tématem diskusí v těhotenství: Jak moc bolí? Přežiju to vůbec? Bolí. Přežijete. A navíc se s nimi dá na lecčem „domluvit“. Chce to ale trénink.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Víte, že 90 % porodu je v hlavě? Určitě vám neušel nedávný experiment dvou mladíků, kteří si pomocí elektrod vyzkoušeli trochu kontrakcí na vlastní kůži. Po dvou hodinách to vzdali a celou akci označili za mučení. Což vy nemůžete. Takže, seznamte se s kontrakcemi a zkuste se na ně dopředu připravit.

Jak moc kontrace bolí?

„Terez, neboj, bolí to jako silnější menstruace,“ ujišťovala mě před prvním porodem zkušenější kamarádka (asi to mezitím už zapomněla).
K porodu jsem šla nepřipravená a s čistou hlavou. V jeho závěru mi prolétlo hlavou: „Tohle už NIKDY znovu nezvládnu!“ Za hodinu se synem v náručí jsem se usmívala a říkala si, že zítra bych rodila znova. Ta příroda!

Témata: Těhotenství, Porod, Časopis Maminka, Miminko, kontrakce, hamiltonův hmat, Vědomí, Odbornice, Dom, Malý počet, Přirovnání, Velká porodnice, Dobrá nálada, Adrenalin, Porod jen, Pohodové těhotenství, Hami, Klientka, Všetečná otázka, Ústava, Tlačení, Rám, Vrchol, Fyzický výkon, Marcela F

Video