Maminka.czZdraví

Dopřejte si v zimě domácí bylinkové lázně. Víme, jak na to

redakce 23.  1.  2018
Jak docílit dokonalé koupele a dopřát si hřejivé zimní bylinkové lázně?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Uvolněte tělo i mysl

1. Vytvořte si z koupele svůj osobní rituál, díky kterému uvolníte tělo i mysl a odpočinete si od starostí všedního dne.
2. Teplá voda (cca 37 °C) obohacena o zvláčňující oleje či bambucké máslo a oblíbené bylinky má blahodárný vliv na pokožku celého těla, prokrví ji, odbourává toxiny, pozitivně působí na psychiku a přispívá k celkovému uvolnění organismu.
3. Příjemnou atmosféru nabudí vonné svíčky s relaxačními účinky.
4. Příznivé účinky koupele podpoříte masáží pokožky celého těla žínkou z lufy či jinou masážní pomůckou. Dosáhnete tak lepšího prokrvení pokožky a látkové výměny.
5. Koupel by neměla trvat déle než 15–20 minut.
6. Pro dosažení dokonalé úlevy a relaxace se po koupeli zabalte do teploučkého županu a v klidu relaxujte, např. u šálku dobrého bylinkového čaje, alespoň dalších 15 minut.

Bylinky: Obsahují vitamíny, pomáhají s imunitou a krásně vypadají

Tipy na produkty pro hřejivé zimní bylinkové lázně


Bylinná koupel s vřídelní solí a mátou pro relaxaci svalů a kloubů, cena: 109 Kč

Klepněte pro větší obrázek

Bylinná koupel s karlovarskou vřídelní solí a přírodními výtažky z máty peprné i klasnaté, kopřivy, levandule, bílé vrby, heřmánku a chmelu je ideální pro relaxaci při únavě, po fyzické zátěži a sportu. Přispívá k prokrvení pokožky a uvolnění svalového napětí i mysli, napomáhá regeneraci a má příznivý účinek na pohybový aparát. Jedinečná vůně esenciálního oleje z máty klasnaté navíc osvěží, povzbudí a báječně naladí.


Zjemňující & výživný solný peeling s vřídelní solí, mandlovým olejem a meduňkou, cena: 329 Kč

Klepněte pro větší obrázek

Masáž pokožky pomocí unikátního revitalizujícího solného peelingu s mandlovým a meruňkovým olejem, vřídelní solí, meduňkou a panthenolem dokonale odstraní odumřelé buňky a nečistoty a zanechá pokožku sametově jemnou, pečlivě vyživenou a zářivou.

Vřídelní sůl z karlovarských minerálních pramenů je bohatá na cenné minerály, meduňkový výtažek napomůže dokonalé čistotě a osvěžení, meruňkový a mandlový olej mají mimořádné zvláčňující a regenerační účinky a panthenol hojí a zklidňuje.

Ideální je použití peelingu během koupele – následným smytím z pokožky a rozpuštěním ve vodě vzniká aromatická relaxační olejová lázeň.

Zvláčňující tělové mléko s vřídelní solí, mandlovým olejem a meduňkou, cena: 195 Kč

Klepněte pro větší obrázek

Zvláčňující tělové mléko rostlinného původu obsahuje vyváženou kombinaci mandlového a hroznového oleje, glycerinu, zjemňující vřídelní soli, meduňkového výtažku a panthenolu pro každodenní jemnou a šetrnou péči o pokožku.

Mandlový olej patří k nejcennějším olejům, je vysoce výživný. Hroznový olej má regenerační, hydratační a zpevňující účinky. Vřídelní sůl je bohatá na cenné minerály a panthenol hojí, zklidňuje a ochraňuje pokožku.

Po pravidelném používání tělového mléka tak bude pokožka hebká, pružná a vláčná. Báječně svěží vůně meduňky ji navíc zanechá nadlouho krásně provoněnou.

Sypaný bylinný čaj ANTISTRES A RELAXACE, cena: 85 Kč

Klepněte pro větší obrázek

Tento bylinný čaj je vhodný k relaxaci a úlevě od stresu, obsahuje květy heřmánku, lípy, levandule, listy máty peprné, kousky lékořice a listy meduňky. Složení: květy heřmánku (min. 39 %), lípy (min. 34 %), levandule (min. 9 %), listy máty peprné (min. 9 %), kousky lékořice (min. 4 %), listy meduňky (min. 2 %).

VIDEO: Takto si můžete i vy doma připravit zdravý čaj z máty: Pomáhá na žaludeční problémy

Čarovná moc svatojánských bylin. Třezalka pomáhá při popáleninách i opruzeninách
Dětem při nachlazení pomůže klid, tekutiny a bylinky
Znáte bylinky zapovězené při kojení?

 

Témata: Zdraví, Květy, Nečistoty, Lázně, Cena, Blahodárný vliv, Výtažek, Župan, Dom, Celkové uvolnění, Bambucké máslo, Jak, Esenciální olej, Domácí, Pravidelné používání, Karlovarský, Zdraví na Heureka.cz