Maminka.czČasopis Maminka

Dotazník pro tatínka: Jaký je herec Michal Dalecký táta?

Simona Formánková 10.  6.  2022
Znáte je z televize, sociálních sítí, divadel nebo pódií. My jsme se rozhodli vám VIP tatínky představit i v jiném světle, a to v jejich životní roli – ROLI OTCE.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Herce a komika v sobě tento sympaťák rozhodně nezapře. Michal Dalecký je ale hlavně pyšný táta dvou kluků – pětiletého Jeronýma a osmiletého Tea. Na televizních obrazovkách ho můžete vídat v seriálu Dáma a Král nebo v pohádce Čertí Brko. Objeví se také v dlouho očekávaném thrilleru Promlčeno, který zrovna běží v kinech. Co považuje za největší relax od práce, ale i od otcovských povinností? A jaký byl on sám jako dítě?

Pamatujete si na své první pocity, když jste se stal otcem?
Byla to směs pocitů. Byl jsem šťastný a taky vystrašený, jestli tu zodpovědnost a velkou dřinu, která mě čeká, zvládnu. Jestli to ustojím. Protože to je velký zásah do svobodného života, když se narodí vaše dítě. Není už dne, kdy na něj nemyslíte a trochu se nebojíte. Porod prvního syna byl velmi náročný, a tak tam byla i úleva, že to máme za sebou.

Co je na rodičovství nejtěžší?
Ustát si svá rozhodnutí ohledně výchovy s okolním světem, a zároveň na sebe nedělat tlaky, zda jsem se rozhodl správně. Protože to, jestli jsem se rozhodl správně, ukáže až čas. Do budoucnosti nevidíme a jen v tom nejlepším vědomí a svědomí se můžeme rozhodnout, co uděláme a budeme dělat. Příklad: Mám to dítě nutit do klavíru, když se mu nechce, a přitom vím, že ho to baví, jen neumí překonat lenost a to, že mu to nejde? Když budu tlačit, nezhnusím mu ten nástroj víc, a tím to pokazím?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Časopis Maminka, Slavní tatínci, Rozhovor, tatínek, Herec, Otec, Sociální sítě, Otcové, Televize, divadlo, TV Prima, Dotazník, bramborová kaše, Guy Ritchie, dotazník pro tatínka, Čertí Brko, Jeroným, Sympaťák, Role otce, Táta, YouTube, Bombarďák, Lego, Mícha, Klavír, Televize na Heureka.cz