Maminka.czTestujeme s dětmi

Dotestováno: Jak probiotika pomáhají našim dětem?

Reklama 31.  10.  2019
Podle nejnovějších zpráv trápí potíže s trávením více než třetinu populace. Bohužel se tyto problémy nevyhýbají ani těm nejmenším. Častým zdrojem starostí a úzkosti maminek v prvních měsících života milovaného dítka jsou tedy nejrůznější trávicí problémy – zvracení, koliky, škytavky či odmítání potravy. Jak se správně starat o dětskou střevní mikrobiotu?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pevné zdraví je úzce spjato se stavem naší mikrobioty neboli s živými a prospěšnými bakteriemi, které hned po narození miminka začnou osidlovat jeho trávicí soustavu. Jejich množství a rozmanitost tvoří pevný základ pro celkový zdravotní stav po celý život a stabilizuje kolem 3. roku života. V prvním měsících ale pomáhají probiotika zabraňovat zdravotním potížím jako jsou miminkovské průjmy, zácpa, křeče nebo nadýmání.

Zdravá střeva jsou základ. Aby miminko dobře prospívalo, je dobré mu dodat mléčné bakterie – takzvaná probiotika. S nimi se vaše dítě setká už v prvních chvílích života. Mateřské mléko totiž obsahuje určité množství těchto prospěšných bakterií.

Do testování výrobků Biopron jsme vybrali 10 maminek, které projevily zájem o výzvu na Facebooku časopisu Maminka. A jaké produkty byly zařazeny do testování? Jednalo se o tabletky BIOPRON KIDS a kapičky BIOPRON BABY, které spadají pod koncept Prvních 1000 dní života. Doba trvající přibližně od početí do dvou let věku dítěte představuje unikátní období, kdy dochází k růstu a vytvoření rovnováhy střevní mikroflóry jako základu pro optimální zdraví na celý život. 

Kapičky BIOPRON BABY 

Tyto kapičky jsou určeny pro miminka do 1 roku. Přípravek je unikátní kombinací 2 probiotických kmenů a vitaminu D3 pro podporu obnovy rovnováhy střevní mikroflóry. Vitamin D je potřebný pro normální růst a vývoj kostí a přispívá ke správné funkci imunitního systému u dětí. Doporučováno také při a po léčbě antibiotiky. 

4 z 5 maminek, které tyto kapičky testovaly, potvrdilo, že se trávení jejich miminka zlepšilo. Všechny testující se shodují, že podávání kapiček je více, než jednoduché – stačí je jen nakapat do mlíčka.

Tabletky BIOPRON KIDS

Tabletky mohou užívat děti od 1 roku do 2 let. Přípravek je unikátní kombinací 4 probiotických kmenů a důležitých vitaminů pro pohodu vašeho dítěte. Vhodné je užívání dětmi, které začaly navštěvovat kolektivní zařízení (jesle, školky, školy) a jsou více vystaveny patogenům. Produkt je obohacený o vitaminy B6 a C, které jsou důležité pro podporu funkce imunitního systému, a proto jsou doporučované jako součást správné výživy dětí.

Zlepšení trávení se projevilo u všech pěti testujících. Maminka také potvrzují, že užívání těchto tablet je jednoduché – jsou totiž rozpustné ve vodě.

Klepněte pro větší obrázek

A jak testování dopadlo?

Taťána:

S probiotiky jsem velmi spokojená. Přidávám 6 měsíčnímu synovi do poledního jídla. Od narození trpěl na koliky a postupně se jejich intenzita snižovala. Ale po zavedení příkrmů opět bříško začalo bolet a syna trápila zácpa. Avšak nyní s kapkami Biopron je zažívání celkově v pořádku. Děkuji za možnost testování a díky tomu i objevení produktu, který budeme užívat dlouhodobě. Také děkuji za všechny výrobky v balíčku, všechny využijeme.

Lucie:

S používáním dětských kapiček Biopron Baby+ kapky 10 ml jsme spokojeni. Přispívá k dobré imunitě a dobrému zažívání našeho miminka. Tento výrobek jsem zvolila i kvůli tomu, že je miminko narozené císařským řezem.

Markéta:

Milá Maminko, moc děkujeme za šanci otestovat výrobky Biopron pro spokojená bříška nejen miminek. Podávala jsem naší 4měsíční Johance a po 14 dnech nebylo třeba ani přidávat přípravek na zklidnění bříška. Johanka se uklidnila, přestalo ji trápit bříško a celkově se zlepšilo trávení. A tím i můj spánek.

Témata: Testujeme s dětmi, Testovací klub, Probiotika