Maminka.czSlavní rodiče

„Dovolená“ na mateřské „dovolené“

Reklama 26.  4.  2018
Vidět Neapol a zemřít! Už asi vím, kde se tohle rčení vzalo. To kdysi dávno zvolala nějaká matka, která vyrážela z Říma na prodlouženej víkend do Neapole a na zadní sedačce měla řvoucí mimino.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

 

Dovolená s malým dítětem. Řekli jsme si s Martinem, že nebudeme srabi, že to zkusíme a uvidíme. Tolik lidí si jezdí a lítá s prťatama na výlety, je toho plnej Instáč, to bude úplně v pohodě. Třeba Tomáš a Tamara Klusovi! Vydali se přes půlku světa se třema dětma a z toho jeden byl novorozenec, no na vlastní oči jsem to na tom Instagramu viděla, vypadalo to jako reklama na rodinný štěstí, všichni se permanentně usmívali, rodiče, děti, letušky, celníci…Nebo Míša Saláková! Má 4 malinký děti, rodila jedno za druhým, pendluje s nima po trase Praha-Sibiř a vypadá to, že si to snad i užívaj. Tak jsme si řekli, že to dáme taky. Že vycestujeme. Ha! Školácká chyba.

Klepněte pro větší obrázek

Když jsem městnala do obřího (ale plnýho) kufru svoje dvě trička a jedny kalhoty, vzpomínala jsem na doby dávno minulé. Ke každýmu outfitu jsem vždycky měla přibalený jiný boty, kabelčičky, cetky na krk, ozdoby do vlasů…smůla, děvenko. Pokud nechceš každou chvíli přepírat Matýskovi oblečení ve sprše, zabal mu to všechno. Jo a nezapomeň na plíny, ubrousky, absorpční podložky, příkrmy, Sunar, rychlovarnou konvici, lahvičky, lžičky, chůvičku, dudlíky, deky, fusak, čepice…Ty nic nepotřebuješ. Dobře, jedny teplý fusekle. A jedem.

Vydali jsme se na kratší trasu než Klusovi nebo Salákovi, přece jen jsme začátečníci, bude stačit Praha – Brixen. No. Je možný, že Martin byl ze začátku první společný dovolený nadšenej. Občas něco povídal, ale nevím co. Díky tomu čtyřhodinovýmu hysterickýmu pláči linoucímu se z dětský autosedačky ho nebylo slyšet.

Klepněte pro větší obrázek

Já jako nechci nikoho strašit nebo odrazovat od podobných „hurá akcí“. Ale na hory mi psalo hodně maminek. Ptaly se, jak to zvládáme, jestli je to v pohodě, že by to teda zkusily s prckem taky. Chtěly nějaký rady. No dobře, mám hned tři.

Rada číslo 1:

Nejezděte s malým dítětem na dovolenou. Dovolená s dítětem je oxymóron. Je to nesmysl. Vylučuje se to. Je to dovolená na mateřský dovolený, takže se to mezi sebou vlastně vykrátí. No je to úplně celý zbytečný. Asi jako jít do mekáče a dát si tam zahradní salát.

Rada číslo 2:

Vyberte si hotel, kam běžně jezdí rodiny s podobně masochistickýma sklonama, tedy s malýma dětma. Ne tichej wellness hotel, kam si jezdí odpočinout pracovně vytížený bezdětný páry. (Celý lyžařský středisko už ví, že Matesovi rostou dolní jedničky). Jinak samotný ubytování nebylo špatný, ale nějakým nedopatřením dali Matýska k nám na pokoj, z čehož jsme byli celkem rozčarovaný.

Rada číslo 3:

Nejezděte s malým dítětem na dovolenou. On z toho (zatím) nic nemá a vy (už) z toho nic nemáte.  Jo a jestli si myslíte, že letadlo bude lepší než auto – jedna maminka mi napsala, že jejich let na první rodinnou dovolenou byl sice krátkej a relativně klidnej, ale že se jim dítě pokakalo tak, že lidem z okolních řad slzely oči. Tak hlavně že musíme na letišti zavírat pastu na zuby do igelitových pytlíků. Opravdové nebezpečí se skrývá úplně někde jinde.

Klepněte pro větší obrázek

Jinak, vidět Neapol a zemřít – víte, kde se to vážně vzalo? Z italskýho „Vedi Napoli e poi Muori“. Muori byla vesnička za Neapolí, původně to tedy byl jen tip na výlet. Vidět Neapol a pak Muori. Ale bez dětí, samozřejmě. 

(Dělám si srandu, Mates s náma pojede i příště. Láska naše uřvaná.)

Kojení je pro kojence nejlepším způsobem výživy. Více informací o produktu a způsobu užití najdete na: www.sunar.cz

 

 

Témata: Slavní rodiče