Maminka.czNebezpečné výrobky

Dřevěná skládací housenka může dětem ublížit!

redakce 30.  3.  2012
Dřevěná skládací housenka může dětem ublížit!
„Barevná, dřevěná a skládací – s tím si náš Toník nebo Barunka určitě vyhraje,“ řekl si při pohledu na tuto hračku nejeden rodič nebo prarodič, případně jiný příbuzný. A koupil… Totéž udělali inspektoři České obchodní inspekce, aby ověřili, zda je tato hračka pro děti, jimž je určena, také bezpečná. Zjistili však, že nikoliv – některé dílky jsou tak malé, že při jejich vložení do úst hrozí dítěti riziko spolknutí, případně zalknutí. Prodej této hračky byl okamžitě zakázán.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Česká obchodní inspekce upozorňuje spotřebitele, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje hlavně pro dětské spotřebitele riziko ohrožení zdraví. Prodej této hračky byl zjištěn v obchodě na Plzeňsku, ale není vyloučeno, že je i v nabídce dalších obchodů na území republiky. Jedná se o výrobek: Housenka dřevěná skládací

Příčiny nebezpečnosti:

Dřevěná housenka složená z 27 barevných očíslovaných dílků ve tvaru puzzle obsahuje části, které se celé vejdou do válce pro malé části – v případě jejich vložení do úst hrozí dítěti nebezpečí spolknutí, případně i zadušení. Výrobek nebyl označen informací o minimálním věku dítěte, pro který je určen, ani jiným varováním.

K rizikové situaci může snadno dojít při hře s rozloženou hračkou, tj. i při běžném a předpokládaném způsobu užití výrobku dítě může vážně ohrozit svoje zdraví.

Témata: Nebezpečné výrobky, Housenka, Muž, Česká obchodní inspekce