Maminka.czDrew Barrymore

Drew Barrymore otevřeně o mateřství: Nefunkční dětství a závislost na drogách ze mě udělaly lepší mámu

Simona Formánková 7.  7.  2022
Od 13 let byla závislá na drogách. Otec ji opustil už jako malou a matka ji od útlého věku brávala na bujaré večírky. Nyní herečka Drew Barrymore otevřeně promluvila o tom, jak její dětství ovlivnilo výchovu jejích dvou dcer. Jaká je matka a čemu všemu odmítá vystavovat své děti?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Herečka Drew Barrymore prožila dětství jako málokdo. Herectví se věnovala v podstatě od narození a svou první životní roli Gertie ve filmu E.T. Mimozemšťan dostala v pouhých šesti letech. Přestože její profesní hvězda stoupala, soukromý život rozhodně nebyl procházkou růžovým sadem. 

Video: Celebrity, které neunesly svou slávu

"Neměla jsem rodiče, jejich rodičem jsem byla já. Všechno to bylo úplně postavené na hlavu, neměla jsem ponětí, co dělám," vyjádřila se v rozhovoru pro server Daily Mail. Herečka promluvila také o rozvodu, který pro ni byl životním strašákem. Což je vzhledem k tomu, jak vyrůstala, celkem pochopitelné. Její rodiče John a Jaid se rozvedli, když jí bylo pouhých devět let. Její otec byl alkoholik, své dceři se vůbec nevěnoval a její matka, jak sama říká, nebyla na mateřství připravená.

Poté, co ji film E.T. Mimozemšťan doslova katapultoval mezi hollywoodské hvězdy, propadla drogám. Závislá na nich byla v pouhých třinácti letech. Ve čtrnácti ji matka odvezla do psychiatrické léčebny, kde se rok a půl léčila. Sama přiznává, že pobyt v zařízení byl to nejlepší, co se jí mohlo stát. "Naučilo mě to vymezit si hranice, které jsem do té doby neměla."

Nyní je oblíbená herečka matkou dvou krásných holčiček – devítileté Olivie a sedmileté Frankie. Přiznává, že její chaotické dětství ji motivovalo k tomu, aby byla lepší matkou a vzorem pro své děti. "Když se mnou lidé mluvili o výchově, připadala jsem si jako vyděděnec. Trvalo roky, než jsem sebrala odvahu a řekla nahlas: Můžete se mnou mluvit jako s někým, kdo se to zoufale snaží naučit?" vzpomínala ve zmíněném rozhovoru Drew na chvíle, než se rozhodla stát se matkou.

"Své děti vychovávám s láskou a nadhledem, ale nechci být jejich kamarádka – já jsem jejich rodič," vysvětluje dále herečka. "Myslím, že moje zkušenosti z dětství mi pomáhají být lepší mámou," dodává na závěr. 

Témata: Rozhovor, Mateřství, Slavné maminky, Výchova, Dětství, herečka, Matka, Celebrity, Drew Barrymore, Drogy, Frankie, Alkoholik, Daily mail, Drew, Mater, Dobrá máma, Olive, Máma