Maminka.czTěhotenství

„Druhé těhotenství si moc užívám,“ říká Andrea Tögel Kalivodová

Markéta Novák Matějková 24.  8.  2016
Když jsme oslovili naši přední operní zpěvačku Andreu Kalivodovou, abychom se jí zeptali, jak se jí a jejímu chlapečkovi daří, netušili jsme, že má sladké tajemství a čeká druhé děťátko. Vypadá totiž báječně a druhé těhotenství na ní není vůbec znát.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Máte malého chlapečka, jak trávíte letošní léto?

Prázdninové, pohodově, rodinně. Také jsme se stěhovali, takže to bylo velmi pestré. S Adriánkem sme prožili hodně výletů, akcí, cestování a nových kamarádství s dětmi.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Vašemu synovi budou dva roky, to je věk, kdy děti objevují svět a člověk se nemá šanci zastavit. Co teď Adrianka nejvíce zajímá?

Všechno, nejvíce to jsou ale auta, motorky, voda. Má také rád zvířátka, kolektivní výlety, nové hry, ale i se rád předvádí, tančí a zpívá.

Nedávno jsme na Mamince.cz řešili kojenecké plavání. Chodíte s malým plavat nebo máte nějaké jiné společné aktivity?

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Na plavání jsme chodili a vřele to doporučuji. Nyní má již jiné aktivity a na podzim asi začne na pár hodin chodit do kroužků a připravovat se na mateřskou školu.

Konec prázdnin se neúprosně blíží a vám začíná koncertní sezóna. Jak se na ni připravujete a co vás čeká po pracovní stránce?

Čeká mě mnoho koncertů, začínáme již 3. září na Festivalu Harriet Parish v Žamberku. Pokud jde o scénu Národního divadla, tam mne mohou diváci vidět hned 14. září v Carmen. Státní opera se přechodně po dobu oprav stěhovala do Hudebního divadla v Karlíně a částečně do ND, kde budu nadále vystupovat v operách Nabucco, Rigoletto, Rusalka… Už dnes vím, že mě čeká hodně adventních a vánočních koncertů, na které se vždy upřímně těším.

Andrea Kalivodová: S humorem jde všechno líp

Mnoho maminek řeší, jak skloubit mateřství s kariérou. Máte nějaký recept, jak vše vybalancovat tak, aby byla spokojená maminka i děťátko?

Vše si dobře zorganizovat, mít velkou oporu v rodině, v manželovi, v příbuzných a je dobré mít nějakou skvělou a zodpovědnou chůvu, která zapadne do rodiny

Kdo vám hlídá Adrianka, když jste v práci?

Jak jsem uvedla nejvíce manžel a skvělá teta Míla. Popřípadě babička Naďa, která to má k nám ale dál. Adriánek má i o 17 let staršího nevlastního bráchu i ten se aktivně a dobře zapojuje.

Je to taková otázka, kterou jsem nikdy neměla ráda. Sama mám tři děti a hned po narození prvního syna se mě všichni ptali, kdy bude další. Teď mám syny tři a všichni se ptají, kdy bude holčička. Přesto mi to nedá - co vy a další děťátko?

S úsměvem na rtech mohu prozradit krásnou novinu, že jsem v jiném stavu. Jsem na konci čtvrtého měsíce a moc si to užívám. Je to radostná událost pro celou rodinu.

To je krásná novinka, ke které vám moc gratulujeme. Prožíváte druhé těhotenství jinak než to první? Jste klidnější, když víte, do čeho jdete, nebo naopak? A připravujete Adrianka na to, že bude velký bráška?

Těhotenství prožívám zatím naprosto bezproblémově, je to zcela jiné těhotenství, než to první. A musím říci, že to na mne zatím není tolik vidět a nemám žádný nárůst váhy, což se o prvním těhotenství říct nedá. Určitě jsem klidnější, beru to s větším nadhledem a humorem. Adriánka pro roli staršího brášky připravujeme rádi, na miminko se těší.

Prozradíte nám, kdy máte termín?

Termín porodu bude určitě po Novém roce.

Andrea Tögel Kalivodová: Jsem praktický bohém
Operní pěvkyně Andrea Kalivodová: Adrian byl nejkrásnější miminko v porodnici
Témata: Těhotenství, Slavní rodiče, operní pěvkyně, Moc, Druhé těhotenství, Adrian, Kali, Bráška, Adrianek, Druh, Kojenecké plavání, André, Kamarádství, Paris, Letošní léto, Carmen, Andrea Kalivodová, Vánoční koncert, Příliv, Nový kamarád, Tögel Kalivodová, Nový obzor, Karlín, Moč, Skvělá teta