Dubnová Mateřídouška oslavuje Den Země

Simona Procházková 15.  4.  2021
Mateřídouška, nejoblíbenější časopis školáků, se v dubnovém vydání zábavnou a hravou formou věnuje mimo jiné Dnu Země, svátku, který se slaví po celém světě 22. dubna. Co ho třeba oslavit tak, že si děti něco vlastního vypěstují? Že nemáte kde? V hlavním tématu, které kouzelnými ilustracemi doprovodil kreslíř Libor Drobný, malí čtenáři zjistí, že k samotnému pěstování nepotřebují pole či záhon. Vystačí si i s malým květináčem, nebo dokonce prázdnou láhví.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Po zahradničení se děti mohou pustit do eko luštění. Na stránkách Mateřídoušky najdou křížovku, hledání rozdílů, spojovačku a doplňovačku.

Mateřídouška ve svém aktuálním vydání odstartovala další zbrusu novou rubriku. Oblíbení maskoti Ludva s Ednou se v ní vydávají na průzkum a zjišťují, jak některé věci fungují. Tentokrát se vypravili do třídírny odpadů a dětem v názorných ilustracích ukážou, jak se krok za krokem recykluje sklo, plasty a papíry. 

Dubnová Mateřídouška se Super Mariem na titulní straně děti nejen něco nového naučí, ale také je chytře zabaví a pobaví. Naší další zastávkou na Cestě kolem světa jsou Spojené státy americké. S Dášou a Matesem se pak děti naučí připravit zdravější, neméně křupavou variantu chipsů – ze zeleniny.

Anglické fráze a slovíčka si školáci procvičí v pokračování česko-anglického komiksu s odvážným Cukříkem Cypriánem v hlavní roli. Tentokrát se panu ilustrátorovi podařilo udělat mezi českou a anglickou verzí komiksu tři rozdíly. Najdou je děti všechny?

V aktuálním vydání Mateřídoušky samozřejmě nechybí ani další pokus na doma, ve kterém si děti namíchají opravdu podivnou kapalinu. Navštívíme hrnčíře a prozkoumáme jeho dílnu, představíme si nejohroženější zvířata světa a také ukážeme, jak si z lavičky v parku udělat parádní cvičební pomůcku.

Z kartonu uprostřed Mateřídoušky si děti vytrhnou a jednoduše složí další díl sběratelské knížečky s únikovou hru. Tentokrát budeme unikat z robodomu! Nechybí ani poutavé čtení a populární komiksy.

Mateřídoušku kupujte s dopravou zdarma ZDE.

Vychází květnové číslo časopisu Maminka! Dozvíte se všechno o lásce, nejen té rodičovské
Dubnové Sluníčko naučí děti hravou formou, jak chránit životní prostředí
Tip na rychlý oběd nebo teplou večeři: Cuketové bramboráky s krémovým dipem
Témata: Mateřídouška, Školák, svátek, Tvoření, příroda, Výtvarné aktivity, zvěřinec, slovíčka, Mater, Libor Drobný, Den Země, Ilustrace, Záhon, Děti, Květináč, Edna, Ludva, USA, RUB, Dip, Cukřík Cyprián, Dáša