Maminka.czSluníčko

Dubnové Sluníčko naučí děti hravou formou, jak chránit životní prostředí

sim 7.  4.  2021
Jarní vydání časopisu pro nejmenší přináší vedle pravidelných rubrik také řadu úkolů zaměřených na ekologickou výchovu. Děti se ponoří do oceánu mezi mořské živočichy a po vyluštění tajenky se dozví, jaký významný mezinárodní svátek v dubnu slavíme. Mistry ve třídění odpadu se může stát celá rodina díky hře s kontejnery a odpadky. Další tipy, jak chránit naši planetu, má pandí kluk Otík.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Školička pro nejmenší a soutěž o ceny

V rubrice Kdysi a dnes se děti dozví, jak se liší dnešní práce na poli od té před sto lety. Ve školičce se i ti nejmenší prckové naučí písmenka G, H, CH pomocí prstové abecedy a ti starší se zdokonalí v jejich psaní. Svůj slovník obohatí o nové výrazy v malovaném čtení a také zjistí, kde se bere bláto a jaká zábava se s ním dá zažít. Encyklopedie je seznámí s tím, proč je důležité jíst zeleninu a ovoce. Vaše ratolesti si dále procvičí paměť a logické myšlení, počítání a připraví svou ruku na psaní. Hbitost svých prstíků pak potrénují na soutěžní vyšívánce. Autorům deseti nejzajímavějších výtvorů pošleme za odměnu buď plechovou sanitku, nebo deskovou hrou.

Komiksy s oblíbenými hrdiny

V komiksu o Adélce a Lumpíkovi tentokrát holčička popletenému kocourkovi vysvětlí, že se z recyklovaného plastu dá vyrobit oblečení nebo třeba boty. V příběhu o skřítkovi Lesánkovi se děti naučí, že je důležité, aby ti silnější brali ohled na slabší. A na úkolech potrénují postřeh a rozeznávání pravé a levé strany. Rošťák Bertík se od svého dědečka dozví, že když se nám něco rozbije, měli bychom se to pokusit nejprve opravit, a ne hned kupovat novou věc.

Dubnové Sluníčko je zkrátka nabité prima čtením, zábavnými úkoly a vzdělávacími hrami! Koupíte ho na stáncích nebo s dopravou ZDARMA na www.ikiosek.cz/slunicko

Chcete zkusit malování na kameny? Tady máte vše, co potřebujete vědět
Knoflíkové tvoření s dětmi: Zabaví je, když je venku ošklivo
Témata: Sluníčko, Děti, Předškolák, Rodina, Hry pro děti, svátek, Školička, písmenka, Živo, RUB, Třídění odpadu, Bláto, Odpadky, Myšlení, Kontejner, Lesánkovi, Hravá forma, Adélka, Lumpíkovi, Dubno, Rosťa, Rošťák Bertík, Životní prostředí, Živočichové, Lumpík