Maminka.czVolný čas

Duhová housenka, šiškový šnek, hrátky s písmenky: NEJ tipy na kreativní prázdninové tvoření pro (před)školáky

Dita Mrázková 6.  8.  2022
Občas se i během letních prázdnin plných plánů stane, že není takzvaně do čeho píchnout. Ne že by občasná nuda byla na škodu, pokud ale máte doma malé zvídálky, zabavit je můžete kreativním tvořením.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dovolené, výlety, tábory a pobyty u babiček a dědů čekají o prázdninách na většinu dětí. Až ty vaše budou trávit čas u prarodičů nebo doma, mohou vyzkoušet ruční kreativní tvoření – třeba pomocí toho, co najdou v lese, u moře, u babičky v šuplíku nebo dědově dílně. 

Poznáváme barvy s duhovou housenkou

Klepněte pro větší obrázek

Co si tak o prázdninách občas zopakovat barvy? Na papír nakreslete housenku – její tělíčko se skládá z koleček nakreslených vedle sebe. Dlouhá může být dle libosti a počtu barevných pastelek nebo fixů, které máte k dispozici. Každé kolečko vybarvěte jinou barvou. Na stůl nebo do misky vedle vysypejte pytlík barevných bambulek. Bambulky můžete skládat podle barev do příslušných koleček a pak je lze sfouknout a nechat na později. Nebo si housenku rovnou pěkně ozdobte, barevné kuličky na housenku nalepte.

Jaký potřebujete na housenku materiál?

  • tvrdý papír
  • černou fixu
  • pastelky nebo barevné fixy
  • sáček pestrobarevných filcových kuliček
  • lepidlo

VIDEO: Adaptační program pro nástup dětí do mateřských škol

Léto s dětmi

Hledáte inspiraci, co podniknout a kam vyrazit s dětmi  o prázdninách? Kde si užijete sport, zábavu a dobrodružství? Přinášíme spoustu inspirativních nápadů, praktických tipů a rad. Dozvíte se, kde najdete nejkrásnější místa na výlety, rodinné cyklo a pěší turistické stezky, kam se vydat za kulturou, kde objevíte zajímavá místa. Nechybí ani praktické tipy a důležité informace, týkající se dovolené a cestování, které potřebujete vědět.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Jak na to, Tvoření, Prarodiče, Výroba, zábava, Prázdniny, Léto s dětmi, korálky, malování, Volný čas, Tipy na dárky, šnek, Kreativní tvoření s dětmi, abeceda, písmenka, letní tipy, malování na kamínky, Hrot, Letní prázdniny, Korálek, Tvar srdce, Písmenko