Maminka.czKam s dětmi

Dům pohádek

redakce 17.  11.  2010
Křemílek a Vochomůrka, Rákosníček, Rumcajs, Manka a Cipísek, Krteček, Mach a Šebestová, Maxipes Fík nebo Králíci z klobouku.... Vítejte ve světě Večerníčka a jeho kamarádů!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vstoupit do něj můžete pouze v jedinečném Domě pohádek, který vyrostl v Plzni, uprostřed Lochotínského parku, v těsné blízkosti Dinoparku a ZOO. Návštěvníkům se otevře ve středu 1. prosince v 9 hodin.

Dům pohádek je jednopodlažní stavba s plně využitou střechou, která se promění v rozlehlé hřiště se spoustou hracích prvků, prolézaček i pískovištěm.

Součástí Domu pohádek je vedle pohádkových expozic také školička Macha a Šebestové, kde si předškoláci mohou hrát na opravdovou školu, kreativní tvůrčí dílna a multifunkční divadlo s všestrannými možnostmi využití.

Čtěte také: K čemu slouží mateřská centra?

Rodiče mají k dispozici prostornou nekuřáckou kavárnu s dětským koutkem pro nejmenší ratolesti. Interiér poskytuje bezpečné a pohodlné zázemí, takže malí i velcí návštěvníci se tady cítí opravdu příjemně.

Dům pohádek je unikátním projektem nejen v České republice, ale i v celoevropském měřítku, jehož duchovním otcem je pan Vlastimil Král ze Země pohádek a.s. Poprvé se podařilo na jednom místě, ve stálé expozici, shromáždit postavičky z oblíbených českých Večerníčků. „Základním impulsem k realizaci myšlenky o krásném, novém prostoru věnovaném pouze dětem a jejich rodičům, byl mimořádný úspěch výstavy Nejoblíbenější večerníčky, která se konala v Plzni v roce 2006,“ vysvětluje autor plzeňského projektu Karel Paul.

Motivující byla také snaha reagovat na invazi unifikované zahraniční produkce, která dětem zpravidla nenabízí mnoho podnětů a kreativity. „Rádi bychom podpořili povědomí o klasické české pohádkové tvorbě, zejména u mladé generace. Dům pohádek by se měl stát místem, kde je podněcována dětská fantazie a sny a přání se mění ve skutečnost,“dodává Karel Paul.

Čtěte také: K čemu slouží mateřská centra?

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Dětská fantazie, Nejmenší ratolest, Unikátní projekt, Tvůrčí dílna