Maminka.czDěti

Dvojkombinace: Jediný kočárek od narození až do školky

Reklama 10.  2.  2020
Kočárek je po autosedačce nejdůležitější věc, jakou budete do výbavy pro miminko kupovat. Vybrat správný je, i když se to možná nezdá, věda.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Chce to dostatek času a informací. Pokud vyberete správně a rozhodnete se pro kombinovaný kočárek, nemusíte následující tři roky už nic v souvislosti s kočárkem řešit. Jak poznáte kvalitní kombinovaný kočárek se dozvíte v článku.

Dokud nemáte dítě, není snadné si představit, jak zásadní roli bude kočárek ve vašem životě mít. Budete ho používat několik hodin denně, chodit s ním po lesních cestách, zdolávat obrubníky a úzké uličky v obchodě. Budete ho skládat do auta, nakládat do něj nákup, zakrývat ho pláštěnkou nebo ho zvedat do autobusu.

Snadné skládání i ovládání

Představte si, jak byste chtěla trávit dny se svým dítětem, na základě toho zjistíte, co od kočárku budete potřebovat. Zásadní je jednoduché skládání, celková šířka a také velikost kol. Například kočárek Britax Römer B-Motion 4 Plus lze jednoduše složit jen jednou rukou, což v praxi mnohokrát oceníte, protože v té druhé ruce dost často budete držet dítě. A nebudete s ním jezdit jen vy. Výhodou proto je, když se madlo dá nastavit do různé výšky.

Kvalitní kola

Ať už plánujete jezdit na procházky do centra města nebo do přírody, vždy oceníte kvalitní kola jako má například kočárek Britax Römer B Agile M. Ten má velká, kola ze speciálního materiálu odolného proti defektu. Přední i zadní kola mají samostatné odpružení, takže dokáží zmírnit drncání v jakémkoliv terénu.

Vyzkoušejte i sportovní sezení

Maminky, které kupují první kočárek, často důkladně řeší velikost hluboké korby a její pohodlí. Neuvědomují si, že dítě stráví mnohem delší čas než v korbě ve sportovním sezení. Zapomínají si sportovní sezení pořádně vyzkoušet, a pak, když dítě vyroste z korby, musí koupit jiný kočárek.

Na co se u sportovního kočárku zaměřit?

Děti i rodiče ocení možnost otáčení sportovní sedačky po i protisměru jízdy. Důležitá je také možnost sklopit zádovou opěrku až do lehu, aby si dítě v kočárku mohlo pořádně odpočinout. Děti během doby, kdy budete kočárek používat hodně vyrostou, u některých modelů se může stát, že už se do něj pohodlně nevejdou. To se vám nestane s kočárkem Britax Römer Smile III, který má prodlouženou zádovou opěrku i sedací část. U toho modelu se sedačka dá otočit po i proti směru jízdy a navíc má dlouhou stříšku, která zakryje celý kočárek.

Z příslušenství ke kočárku jsem ocenila velké úložné prostory na podvozku, kam se vejdou aspoň dvě tašky s nákupem, pláštěnka, deka a spousta dalších věcí, které bude miminko potřebovat. Třeba kočárek Britax Smile III má kapsu na podvozku dost velkou i hlubokou, takže věci při najíždění na obrubník nevypadávají ven.

Výhody kombinovaného kočárku

Ve chvíli, kdy se rozhodnete pořídit tzv. kombinovaný kočárek, znamená to, že dostanete hlubokou i sportovní korbu – dvojkombinace. V případě, že dostanete ještě autosedačku pasující k podvozku, jedná se trojkombinaci. Takový kočárek vašemu dítěti vydrží od narození klidně až do čtyř let. Všechny kočárky uvedené v článku se dají pořídit v dvoj i trojkombinaci u autorizovaného prodejce FunBaby.

Témata: Děti, Rodiče, Kočárek, Mateřská, Rodičovská na cestách, Kočárky na Heureka.cz