Maminka.czMóda

E-shopy s oblečením válcují český trh. V těchto nakoupíte vážně dobře

Reklama 17.  10.  2019
Stačí chvíli vybírat, několikrát kliknout a nové oblečení už se vám chystá, aniž byste museli vyjít z domu. Nakupovat na e-shopu svou garderobu má v oblibě stále více lidí. Podle údajů Českého statistického úřadu nakupuje na internetu přes 50 % Čechů. Není ale obchod jako obchod a je jasné, že ne všechny nabízí stejnou kvalitu a služby. Kde koupit a neprohloupit?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ať už vybíráte dámské boty nebo třeba nový kožich, vybrat takový kousek, při kterém si řeknete: „Wau, to chci,“ není úplně jednoduché a v dnešní uspěchané době má málokdo chuť a čas běhat po obchodech a vybírat. Možná proto tak stoupá obliba nákupů na internetu. Záplava e-shopů se snaží všechny přesvědčit, že právě jejich nabídka je ta nejlepší a nejskvělejší. Pravda ale může být někde úplně jinde. Které internetové obchody patří k těm lepším?

Mladá konkurence

Na český trh vstoupil v roce 2018 nadějný módní e-shop AboutYou.cz, jehož základna je v Německu. I když jej zaštiťovala nejedna celebrita (např. Leoš Mareš nebo Míša Tomešová), pár zádrhelům se u něj našlo. Co nás nemile překvapilo, byla spousta negativních recenzí ohledně dodání zboží, komunikace a vrácení peněz. Mluvilo se také o mazání některých komentářů na facebookových stránkách společnosti. Nyní se zdá, že si obchod s problémy už poradil a snad směřuje k lepším zítřkům.

Klepněte pro větší obrázek

Jděte tam, kde to znáte

Mez oblíbence dozajista patří H&M. Ceny nejsou vůbec špatné, často přichází nejrůznější slevové akce, velký výběr i přehledný web. Všechny objednávky proběhly vždy bezproblémově. Na druhou stranu dodání trvá obvykle týden a někdy i víc. Občas spolupracují i s velkými značkami. Když budete mít štěstí, nakoupíte kousky značek Versace, Lanvin, Kenzo apod. Určitě oceňujeme jejich program sběru oblečení a snahu o udržitelnost. 
Nejen k ženám patří neodmyslitelně krásné spodní prádlo. To ví i Iva Kubelková, ambasadorka módního e-shopu Astratex.cz. Na jednoduchém webu najdete široký výběr plavek, spodního prádla nebo třeba pyžama. Hodně nás překvapila převaha pozitivních recenzí tohoto obchodu. Samozřejmě se našly i nějaké negativní, obvykle směřované k delší době dodání nebo komplikacemi při vrácení zboží. Bylo jich ale jen minimum, a tak můžete obchod s klidným svědomím doporučit.

Kde nakupují sportovní nadšenci?

Zapomenout nesmíme ani na milovníky sportu. Ať už hledáte dámské nebo pánské sportovní oblečení, určitě toužíte po kvalitě, velkém výběru a rychlém jednání. To si totiž přejeme všichni. V tomto ohledu si zařazení mezi nejlepší zaslouží Sportisimo.cz s opravdu velkou nabídkou, dobrými fotkami a přehledným webem. Velkou výhodou je i možnost objednání na kamennou prodejnu, kde si oblečení v klidu vyzkoušíte. Naštěstí jich mají požehnaně, takže se nějaká určitě nachází i ve vašem okolí. 
Za zmínku určitě stojí i Hervis.cz, který překvapil bezproblémovým vrácením peněz a širokým sortimentem a Decathlon.cz, kde seženete snad všechno od vybavení na turistiku až po americký fotbal.

Klepněte pro větší obrázek

Vše na jednom místě

Vyjmenovali jsme jen malý zlomek známých a oblíbených e-shopů s oblečením. Je jich takové množství, že se mezi nimi snadno ztratíte. Dobrým pomocníkem se pak stává pomocná ruka v podobě módních inspirátorů, jako je třeba Modio.cz, které na jednom místě nabízí zboží ze všech kamenných obchodů a e-shopů. Jednoduše si vyberete podle zadaných parametrů a pak už jen nakupujete. Ať už jste si zamilovali triko Nike nebo třeba tenisky od Converse, není problém koupit. Přesvědčit se ostatně můžete sami.

Témata: Móda, Oblečení a móda na Heureka.cz