Maminka.czZdraví

Ekologické zemědělství jako filozofie už více než 60 let

Reklama 14.  10.  2020
Společnost HiPP vznikla na pozadí záchrany malých dvojčátek, která neprospívala, a rodiče se báli, zda přežijí. Tatínek, pekař Joseph Hipp, dostal spásný nápad. Mléko začal obohacovat o sucharovou moučku, kterou si vyráběl z vlastnoručně upečených sucharů. Nejenže zachránil své děti a stovky cizích, ale dal vzniknout i nové velké myšlence.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bio historie

Postupem času vznikla společnost HiPP, která si dala za cíl vyrábět chutnou a zdravou kojeneckou výživu z bio surovin. Už v roce 1956 Georg Hipp (syn Josepha) pěstoval na vlastní farmě ovoce a zeleninu v přirozených půdních podmínkách. Syn Claus a jeho dva bratři pak převzali rodinnou farmu a dále myšlenku ekologického zemědělství rozvíjeli. Společnost HiPP se stala průkopníkem a přísná bio pravidla dodržuje již více než šedesát let jak na svých farmách, tak je striktně vyžaduje i po farmářích, kteří dodávají ovoce, zeleninu, obilí nebo třeba maso.

Klepněte pro větší obrázek

HiPP BIO pečeť

V rámci Evropské unie se všechny potraviny splňující přísné podmínky ekologického zemědělství označují symbolem zeleného lístku. Pro HiPP jsou tato evropská pravidla naprostou samozřejmostí. A protože si je společnost vědoma toho, že ani příslušné logo dostatečně nezaručí, že výrobky neobsahují škodliviny, jde ještě dál. Nad legislativní rámec si zpřísňuje podmínky pro ekologické zemědělství. Své výrobky tak navíc označuje logem HiPP BIO pečeť. Společnost se tím zaručuje, že kojenecká výživa je bez škodlivin a každá sklenička prošla velmi důkladnými kontrolami. Firemní laboratoř je na tak vysoké úrovni, že se řadí k jedné z nejlepších v Evropě.

Klepněte pro větší obrázek

Jaké jsou HiPP bio zásady?

Společnost HiPP vychází ze vzorce, že jen zdravá půda nám dá zdravé rostliny, díky kterým budou zdravá zvířata. A tak pořád dokola. Je to nekončící koloběh, kdy se musí klást důraz jak na kvalitu půdy, tak i na kvalitu krmení a na welfare chovaných zvířat. Zvířata jsou zásadně chována venku, s volným přístupem ke krmení i vodě, v co nejpřirozenějším prostředí. Samozřejmě s možností schovat se před nepřízní počasí. Půda, ve které se pěstují plodiny, prochází pravidelnou kontrolou, nepoužívají se k jejímu obdělávání těžké stroje a půda má díky tomuto zacházení neuvěřitelnou schopnost zadržet vodu. Proto ani suchá období neohrožují úrodu. A na plodiny je přísný zákaz používání jakékoli chemie. Většina prací se navíc dělá ručně (například odplevelování mrkve).

Ponořte se s námi do světa BIO a zjistěte víc.

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz