Maminka.czVaše příběhy

Ela: Babička rodila na poli, mým porodním problémům se smála

Martina Machová 19.  7.  2017
„Ty ze všeho naděláš! Já tvou bábu rodila na poli, Karla jsme za války dopekli v troubě a nejstarší Zdenda si ještě ve čtyřech letech chodil cucnout,“ říkává s oblibou Ely prababička.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když naše bábinka spustí své: „Ty ze všeho naděláš! Já tvou bábu rodila na poli, Karla jsme za války dopekli v troubě a nejstarší Zdenda si ještě ve čtyřech letech chodil cucnout. No bóže!“ už se jen uculuji.

Ale když jsem přišla z porodnice a zničená z prvního porodu jsem našemu rodinnému babinci vyprávěla, jak mě na sále „trápili“, má prababička mě plácla po zádech a pronesla cosi o „slečinkách, co nic nevydrží“.

Těhotenské rekordy: Sedmnáctiletá babička nebo matka, která porodila 69 dětí

Musím se přiznat, že jsem tenkrát měla slzy na krajíčku. Maminka i babička mě sice utěšovaly, ať si to tak neberu, ale říkejte to rozbolavělé prvorodičce pár dní po porodu.

Mé úžasné prababičce Toničce je devadesát dva let a je miláčkem a svérázným maskotem celé široké rodiny. Tonička je maličká, šlachovitá, veselá cholerička se kterou se život nepáral a ona se nepáře s ním. Moc ráda poslouchám, když se bábinka rozpovídá a vzpomíná na své dětství a mládí.

Nejzajímavější povídání zaručeně spustí, když si začnu na cokoliv stěžovat: třeba že malý nejí, máme málo peněz, v noci se nevyspím, přibrala jsem pět kilo apod.

Témata: Těhotenství, Porod, Vaše příběhy, Babička, prababička, Ela, Špunt, Slabost, Porodní poloha, Unavená máma, Devátý měsíc, Babi, Plastika, Bábinka, První syn, Karlík, Záběr, Horký den, Pór, Praděd, Celá rodina, Postava, Statečná máma, Vyhřátá trouba, Bouřka