Maminka.czPorod

Emoce a detaily z nevídané blízkosti! Nejlepší porodní fotky roku 2021

24.  2.  2021
Možná byste do podobného focení nikdy nešli. Ale rozhodně je hodně rodičů, kteří chtějí mít spoustu fotek z okamžiků, kdy na svět přišly jejich děti, a nebojí se je ukázat ostatním. Takhle vypadají ty nejlepší, které letos vyhlásila asociace sdružující fotografy a fotografky zaměřující se právě na porody.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Absolutním vítězem se stala černobílá fotka nazvaná Tátovy holky, kterou vyfotila Kanaďanka Ashley Marston. Porod na ní vlastně vidět není, už je po něm, ale stejně je tam všechno. 

Další snímky, které se umístily nejvýše, jsou často z okamžiků, kdy už dítě přicházelo na svět anebo těsně po tom, spousta jich ale zachycuje hodiny a hodiny před tím. 

100 mimořádných fotek z porodu! Úžasný rodinný zážitek hodně zblízka

Porodní fotografové, respektive fotografky, protože většinou jde o ženy, mají tradici především v USA, ale působí i v Holandsku a dalších zemích. Celkem má International Association of Professional Birth Photographers  více než 1100 členů ze dvaapadesáti zemí.  

Asociace každý rok vyhlašuje nejlepší snímky v několika kategoriích. Zároveň přináší i ty nejlepší z jednotlivých zemí. Dneska pro vás máme výběr toho nejlepšího pro rok 2021 – vítězové se vyhlašují vždycky na začátku roku, jde vlastně o snímky z minulého roku. 

Jste dobrá máma, i když nekojíte, nechce se vám na hřiště a dítěti dáte hranolky
GALERIE: Sourozencům vstup zakázán! Reakce dětí na nového člena rodiny vás pobaví
Témata: Porod, Galerie, Porodnice, Emoce, Císařský řez, Domácí porod, Porodní asistentka, Chci si rodit po svém, Mall.tv, Porod doma, Porodní dům, Ambulantní porod, Průvodce porodnicemi, Fotka, Blízkost, USA, Kanaďan, Fotograf, Detail, Holandsko, Asociace, Tátova holka, Fotografka, Focení