Maminka.czVaše příběhy

EVA (27): Syn si třikrát „pořídil“ nemoc, abych neskončila s kojením

Martina Machová 13.  6.  2017
Vždy, když byla Eva rozhodnutá, že kojení ukončí, tak syn onemocněl, jako by tušil…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Davídkovi budou letos v červnu dva roky a přes všechny mé plány a předsevzetí ho stále kojím, a to jsem se ho od jeho šesti měsíců pokoušela odstavit už třikrát!

Ano přiznávám, jsem tak trochu „krkavčí matka“, která se ani na mateřské nezřekla své profese a půl roku po porodu syna jsem začala pracovat na poloviční úvazek. (I proto jsem ho chtěla v jeho šesti měsících odstavit.) Aby ale nedošlo k omylu, Davča není žádný „závislák“, který by se mi každou chvíli soukal pod triko; kojím ho nyní jen před spaním a ráno.

Video: Do kdy je dobré děti kojit a proč?

A opravdu jde o kojení, a ne o nějaké „dumlání“! David totiž naprosto odmítá jiné mléko než moje a žádné finty na něj nezabírají! A tak jsem si nakonec řekla, že možná intuitivně ví, proč mé mléko stále tolik potřebuje, a rezignovala jsem. Koneckonců jogurty jí rád a vápník a bílkoviny nejsou jen v mléčných výrobcích.

Nejzajímavější na tom všem ale je, že vždy, když jsem chtěla syna odstavit, tak si „pořídil“ nějakou nemoc – prostě ví jak na mě! Jako správná krkavčice totiž nejsem příliš „ťuťuťu a ňuňuňu“ maminka, ale když je mrně nemocné, bývám strachy bez sebe.

Témata: Děti, Kojení, Vaše příběhy, Syn, Nemoc, Nošení, Čepice, Trik, Pór, Poslední pokus, Tutu, Davča, Čištění zubů, Pohotovost, Poloviční úvazek, Dobrák, Klíště, Předsevzetí, Krkavčí matka, První příkrm, Davídek, Běžná činnost, Odstavení, Originální obal, Něžné pouto