Maminka.czPříběhy

Extrémní výlet! Rodina s malými dětmi zdolala třítisícovku. Tipnete si, čím je odměnili?

wall 5.  10.  2020
Milujete dobrodružství? A milujete dobrodružné výpravy s dětmi? A troufli byste si na to, co tihle britští rodiče? Vypravili se s tříletým synem a sedmiletou dcerou na třítisícovku a během tří dnů ji taky zdolali. Odměna pro děti byla sladká. Doslova.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tomu říkáme extrémní výlet. Profesionální horolezec Leo Houlding (40) a jeho žena – profesí lékařka – Jessica (41) vzali své dvě děti na vrchol hory Piz Badile na švýcarsko-italském pomezí, která měří 3308 metrů.

Sedmiletá Freya a tříletý Jackson, kterého na zádech nesla matka, se stali nejmladšími lidmi, kteří se kdy dostali na vrchol této hory. 

RETRO: U Mácháče, v Tatrách nebo u Balatonu – to byly dovolené za socialismu!

Jak motivujete svoje děti vy, když chcete, aby například na rodinném výletě došly do cíle? Troufáme si tvrdit, že možná podobně jako Houldingovi. Ti svoje děti za podávané výkony odměňovali želatinovými medvídky Haribo. A fungovalo to! 

Výpravu vedl otec Leo, profesionální horolezec, který běžně zdolává  ty nejnebezpečnější vrcholy na celé planetě. Také jeho žena Jessica je vášnivou horolezkyní a svého koníčka zjevně předávají  dětem. 

Potomci tvrdí, že si výstup na vrchol hory 153 let po prvovýstupu užívali. Jackson si zvláště pochvaloval sladkosti, které dostávali. 

Vaše děti možná třítisícovku nezvládnou, ale kotrmelec by umět mohly

Témata: Příběhy, Kam s dětmi, Cestování, Maminka cestuje, Sport, Jackson, Tatra, Vrchol, Sedmiletá dcera, Výlet, Dobrodružství, Děti, Jessica, Malé dítě, Sport na Heureka.cz