Maminka.czČasopis Maminka

Prosincová Maminka plná snů a fantazií právě vychází. Zdobí ji herečka Veronika Arichteva se synem Lukou

Simona Formánková 18.  11.  2021
Ani se nenadějeme a máme tu Vánoce. Čas, kdy se sny s fantazií mění ve skutečnost. A nejsou to výsady pouze dětí! V novém vydání časopisu Maminka vás přesvědčíme, že je dobré se svých snů nevzdávat, ani pokud jste máma.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jakmile se staneme rodiči, veškeré snění a fantazii přenecháme svým potomkům. Je to ale potřeba? Není i pro dospělé důležité snít? Neměly bychom si i my, mámy, nechat své sny a bojovat za ně? V prosincovém vydání časopisu Maminka vám dokážeme, že rozhodně ano!

VIDEO: Podívejte se, jak se Veronika Arichteva připravovala na Vánoce v roce 2019

Titulní stranu prosincového čísla ozdobila herečka Veronika Arichteva se synem Lukou. V otevřeném rozhovoru prozradila, jak hodně se změnil vztah s manželem Biserem po narození jejich prvního potomka. Zavzpomínala na období šestinedělí a prozradila, co jí ho nejvíce ulehčilo. Dočtete se také, proč císařský řez, kterým nakonec její porod skončil, vnímala jako selhání. 

Bylo vaším snem pojmenovat svého potomka netradičně? Proč ne! Jazykovědkyně, soudní znalkyně přes jména, psycholog, matrikářka i numeroložka prozradí, čím se v Česku řídíme, když pojmenováváme svoje děti. 

Jaký je rozdíl mezi lží a fantazií? A jak se jako rodiče máme zachovat, pokud nám naši potomci neříkají pravdu? Rozhodli jsme se podívat i na tento rozšířený nešvar. Psycholožka Mgr. Tereza Beníšková poradí, jak ke lžím dětí přistupovat a zda je namístě je za tyto přešlapy trestat. 

Dále vám přinášíme projekt K tabuli půjde... české školství a v tomto vydání se podíváme na téma "Kdyby učitelé mohli otevřeně mluvit". Co by řekli do očí nám rodičům? Jak vnímají současné děti? A co by řekli ministrovi školství nebo ředitelům svých škol? Nejenom o tom jsme si podívali s koordinátorkou projektu Global Teacher Prize pro ČR Hanou Matoušů

V prosincové Mamince se můžete podívat, kdo se stal letošní Maminkou roku a jak celý večer probíhal. Inspirovat se příběhy maminek, které mají dítě jako splněný sen, nebo si přečíst, jaká přání poslaly redaktorky časopisu Maminka svým dětem. 

Nová Maminka je právě v prodeji. Zakoupit ji můžete ve všech trafikách nebo na ikiosek.cz , rohlík.cz a košík.cz

Témata: Těhotenství, Porod, Časopis Maminka, Slavné maminky, Rozhovor, Novorozenec, Mateřství, Péče o dítě a jeho výchova, Miminko, Po porodu, Chování a vztahy, Těhotenství týden po týdnu, Od těhotenství k porodu, herečka, Mateřská, Vánoce, Veronika Arichteva, Veronika, Fantazie, Nové vydání, Vero, Česká republika, Teacher Prize, Prosincové vydání, Luko