Maminka.czFejeton otce

Fejeton otce Saši Rašilova: O spokojeném otci 45 +

redakce 2.  5.  2018
V pořadí třetí krásnou dcerou se pyšní herec Saša Rašilov. A jak sám říká, rozhodně si nemůže stěžovat na probdělé noci plné usedavého pláče. Maruška je totiž neuvěřitelně hodné miminko a jeho žena Lída milující a tolerantní, a tak si krom práce stihne zahrát i badminton. Na dcerku mu i tak zbývá dost času, protože si ho prostě udělá…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Milé čtenářky, milí čtenáři.

První věta a hned naprosté klišé. I tak může začít zpověď na téma „stát se otcem v pětačtyřiceti“ a je to omluvitelné, pochopitelné a komicky dojemné, když si představíte, že autorem je přímo tento půl roku starý otec (eufemismus „otec půlročního mimina“), který se roztřesenou a lehce nervózní rukou zmateně začíná svěřovat a vyprávět o bezesných nocích, plných usedavého dětského pláče. Kruhy pod očima, v práci nula výkon, záda bolí.

Mně by se to jako dramatickému umělci (tak se může skutečně titulovat každý divadelní herec jako třeba já) zdálo poutavé. Opak je ale pravdou. Počínaje těhotenstvím, kterým jsme se s Lídou víceméně prosmáli, protože když máte ještě v sedmém měsíci místo schodů do koupelny dva žebříky, tak vám nic než veselá povaha nepomůže, smál se i primář Hynek Heřman z Podolí, pokaždé víc a víc, především když došlo na vážení :-)

Teď už lze zhodnotit, že těhotenský tělocvik prospěl, schody už taky máme, Lída je přesvědčená, že ten učebnicový porod (byla to skutečná jízda, za tři a půl hodiny byla Maruška na světě) byl díky cvičení jogalatesu ve Studiu Yogata, kam chodila, ale já vím svoje – při dalším těhotenství naplánuju nejspíš další rekonstrukci.

Lída Němečková: Po porodu mám dole dvacet kilo, ale dalších dvacet stále nahoře

Taky Maruška od narození krásně spí. Ve dne i v noci. Fakt! Takže zřejmě i to, že její maminka usínala a probouzela se ještě dva měsíce před porodem za zvuku vrtaček a kladiva, přispělo k její celkové odolnosti a naší současné pohodě. Já jsem šťastným otcem, záda udržuju v kondici badmintonem, na dceru Marii mám poměrně dost času, který si prostě udělám, protože bych nechtěl přijít o ten neskutečný zázrak, kterým vývoj miminka je.

Navíc mě nikdo tak dlouho a vděčně a trochu už i tanečně nevydrží poslouchat, když hraju na kytaru. Má žena je milující a tolerantní, takže mě nechá vyspat, hrát šachy nebo badminton s kolegy z Národního divadla. Takže, milé čtenářky, neváhejte a vrhněte se do náruče mužů 45 plus, teda pokud mají badmintonovou raketu a smysl pro humor! A milý čtenáři, protože předpokládám, že alespoň jeden zbloudilý se našel, pokud jsi dočetl až sem, vítám tě ve společnosti spokojeného otce středního věku. Máš v ruce silný trumf, teď můžeš na oplátku své ženě či přítelkyni přečíst sofistikovanou úvahu o výsledcích loňského MotoGP v posledním vydání časopisu Svět motorů. Musím končit, Maruška ŘVE! Rostou nám zoubky, její maminka Lída je právě na kosmetice a já nemůžu najít dudlík. Nutrilon je nějakej superhrdina?! Nebo co to Lída ještě říkala? Coming soonar?

VIDEO: Saša Rašilov na nákupech s partnerkou v Lindexu

Tajnůstkář Saša Rašilov je trojnásobným tatínkem. A je to zase holka!
Staňte se MAMINKOU ROKU. Můžete vyhrát ceny v hodnotě až 700 000 Kč!
Vanda Hybnerová & Saša Rašilov: Se Sašou jsme spolu polovinu života!
Témata: Časopis Maminka, Miminko, Fejeton otce, Saša Rašilov, Národní divadlo, Nula, Svět motorů, Žebřík, Probdělá noc, Krásná dcera, Badminton, Těhotenský tělocvik, Šťastný otec, Maruška, Tělocvik, Bezesná noc, Hynek Heřman, Vážení, Otec, Sedmý měsíc, Půlroční mimino, Starý otec, Vydání, Divadelní herec, První věta