Maminka.czPředškolák

Fenomén Igráček zavítal na Petřín: Pozvánka na interaktivní výstavu

redakce 9.  8.  2012
Fenomén Igráček zavítal na Petřín: Pozvánka na interaktivní výstavu
Kdo ještě nezaregistroval fenomenální návrat postavičky IGRÁČKA, má i nadále možnost zhlédnout stálou expozici v suterénu Petřínské rozhledny nebo se za putovní výstavou vypravit do nejrůznějších koutů České republiky. IGRÁČEK byl nedílnou součástí dětských her mnoha generací a své místo má i v srdcích dnešních dětí, což také dokládá návštěvnost Petřínské rozhledny, kterou navštívil už padesáti tisící návštěvník.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Aby se však z IGRÁČKA mohly radovat děti nejen v Praze, vedle stálé expozice na Petříně probíhají současně i putovní výstavy, které hostí regionální muzea.

Cílem expozice je také inspirovat děti k tvořivosti, motivovat je k poznávání nových věcí a okolního světa a zasvětit širokou veřejnost do tajů výroby české hračky. Součástí výstavy jsou proto jednotlivé výlisky IGRÁČKA, ukázka výrobních forem a materiálů nebo velká maketa města, kde tyto figurky prožívají nespočet dobrodružství. Velký zájem vzbuzují kreativní vize vývojářů, kteří popustili uzdu své fantazie a doplnili expozici o řadu nevšedních nápadů. Nechybí ani řada interaktivních exponátů a hrací koutek pro děti.

Poprvé byla expozice k vidění v brněnském Technickém muzeu, kde ji zhlédlo přes patnáct tisíc lidí. Posléze se přesunula do Oblastního muzea Praha - východ v Brandýse nad Labem. Zde měsíční návštěvnost vzrostla o 86 procent, čímž se Fenomén IGRÁČEK svou úspěšností zařadil mezi expozice, jakými jsou například výstavy originálů obrazů Josefa Lady nebo knižních ilustrací Zdeňka Milera.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Kam s dětmi, Maminka cestuje, fenomén, Igráček, Fenomén Igráček, Hrací koutek, Fén, Vývojář, Petřín, Pozvánka, Petri, Praha-východ, Fen, Igráčci na Heureka.cz