Maminka.czKam s dětmi

Festival Město na kole pořádá také závody pro nejmenší

redakce 10.  4.  2013
Festival Město na kole pořádá také závody pro nejmenší
Festival Město na kole je nejenom přehlídkou letošních modelů kol, koloběžek a dalších strojů i služeb spojených s aktivním trávením volného času. Láká i nejmenší jezdce a jejich rodiče na závody odrážedel, překážkové dráhy nebo výlet s geocachingem po stezkách staré Prahy. Děti si mohou vyzkoušet i nové modely kol, vybavení nebo si otestovat bezpečnost svého stroje. Na náplavku k Františku můžete s dětmi i s bicykly přijet na příklad také přívozem z Kampy až na Dvořákovo nábřeží. To vše je zcela zdarma.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Časy pro závod odrážedel

I ti největší mistři řídítek byli jednou malými špunty, co své stroje uváděli do pohybu pouhým odstrkováním a odrážením. Proto myslí Město na kole i na ty nejmenší, kteří jednou možná budou přivážet vavříny z mezinárodních závodů. V budoucnu jim určitě půjde o umístění, tentokrát je ale hlavní zúčastnit se, užít si pocit z jízdy celých 150 metrů až do cíle, kde na každého závodníka bude čekat odměna. Pro závodníky budou na startu připravena odrážedla i ochranné pomůcky Author, AGang. Vítáni jsou však i piloti na vlastních strojích. Kromě závodů je na startu k dispozici také skákací hrad, dětská dovednostní dráha, technická prohlídka a certifikace bezpečnosti dětských strojů, zábavná škola domácího servisu, malování na obličej i další kratochvíle pro nejmenší, maminky i tatínky. Závod startuje na začátku dětské zóny a pokračuje kolem dovednostních drah až ke stanovišti Author, AGang.

Závody odrážedel probíhají: sobota 11:00, 13:30 a 15:30
neděle 14:00 a 16:00
Přijďte podpořit budoucí naděje, bude to stát za to.

Festival Město na kole nabízí také adrenalinové show, testovací dráhy, možnosti podpořit charitativní projekty, certifikace bezpečnosti dětských kol, sportovní přehlídky např. v kolové nebo na BMX a další víkendové aktivity. Akce se koná na náplavce Dvořákova nábřeží Na Františku a vstupné je zcela zdarma.

Mezi Městem na kole a Kampou bude jezdit přívoz pro cyklisty i pěší. Z Kampy (mezi mostem Legií a Sovovými mlýny) v každou celou hodinu, z Města na kole vždy v půl.

Veškeré informace k programu, který na nábřeží o víkendu 13. a 14. dubna připravujeme, jsou průběžně aktualizovány na webových stránkách akce:
www.mestonakole.cz

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, pořad, festival, Závod, Pór, Porada, Malý špunt, Přívoz, Město, MEŠ, BMX, Take, TAK, NEJ