Maminka.czTipy a rady v těhotenství

Festival Respekt k porodu právě začíná. Připojte se i vy

Veronika Zenklová 18.  5.  2021
Informací a doporučení pro těhotné, maminky i rodiče je tolik, že se mnohdy v jejich záplavě spíš ztrácíme. I proto je tu další ročník Festivalu o těhotenství, porodu a rodičovství, kde budoucí i zasloužilí rodiče najdou všechno, co potřebují. Šestnáctý ročník oblíbené akce pořádané v rámci Světového týdne respektu k porodu právě začal a probíhá on-line.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokud vás zajímají témata jako těhotenství, porod, šestinedělí, mateřství, rodičovství a další, rozhodně si nenechte ujít on-line festival. Koná se v rámci Světového týdne respektu k porodu, stojí za ním Hnutí za aktivní mateřství a časopis Maminka je jeho hlavním mediálním partnerem.

VIDEO: Jak si zabalit tašku do porodnice?

Letos po šestnácté

Evropská síť porodních asociací (European Network of Childbirth Associations) byla založena v roce 1993 ve Frankfurtu a sdružuje organizace podporující zlepšení porodní péče pro matky a děti.

Letošním tématem je „respekt k potřebám matky a dítěte v každé situaci“. Primárně je reakcí na neobvyklé postupy při porodu a po něm, jimž museli a bohužel mnohde stále musejí ženy, jejich partneři a miminka čelit nejen kvůli strachu z covidu-19.

Klepněte pro větší obrázek
 

On-line bezpečný prostor

Pořadatelé po loňské zkušenosti opět navazují na už osvědčený model webinářů s možnou (a vítanou) interakcí s přednášejícími, debaty a on-line poradny.

Přednášející jsou opět vybráni tak, aby vám poskytli široký záběr nejnovějších odborných poznatků v oblastech zdraví, péče a výchovy. Na své si přijdou těhotné ženy a jejich partneři, rodiče miminek i odrostlejších dětí a k dispozici budou také odborníci zaměření na porodní a poporodní péči (duly a porodní asistentky). Ať už jste spíš maminka zaměřená na přirozenost nebo řešíte spíš stylovou výbavičku dle poslední módy, festival vám nabídne různé pohledy a informace. A můžete se rozhodnout pro to, co vám bude nejvíce vyhovovat.

„Přednášející si pro vás letos chystají otázky a úkoly k zamyšlení před webinářem a praktická cvičení pro využití získaných informací v praxi,“ říká programová ředitelka festivalu Karolína Žáková.

Vstupenky na on-line semináře najdete TADY

Klepněte pro větší obrázek

Témata pro všechny

Kromě více než 40 webinářů budou mít účastníci přístup k on-line poradně (kde své znalosti a zkušenosti dávají k dispozici duly, laktační poradkyně, porodní asistentky a další odbornice) a dále k mnoha bonusovým videím a materiálům. Členská sekce přitom bude dostupná od zakoupení vstupenky minimálně až do konce srpna,  k webinářům a dalším podkladům se budete moci vracet tak často, jak budete potřebovat.

Aneta Krejčíková: Antonii jsem rodila doma, ale není to pro každou ženu

Z přednášejících můžeme zmínit například Terezu Kramerovou (s tématem povídání s miminkem v bříšku), Karolínu Presovou (o dětech v on-line světě), Martinu Chomátovou (o poporodních depresích), manžele Juřenčákovy (o vědomém partnerství), porodní asistentku Ivanu Königsmarkovou (o respektu k potřebám matky a dítěte), Moniku Valovou (o ženské bylinné napářce), Lilii Khousnoutdinovou (o sexualitě jako živoucí síle porodu). Během každého ze 14 festivalových dní na vás čekají tři interaktivní webináře v délce 90 minut.

Klepněte pro větší obrázek

Těhotenství, porod ani rodičovství nepočkají (až se budeme moci setkat osobně, až budete mít víc času…), proto si užijte tuto možnost jednoduchého přístupu ke všem potřebným informacím a odpovědím na vaše konkrétní dotazy.

Více informací se dozvíte na stránkách www.respektkporodu.cz

 
Témata: Těhotenství, Porod, Mateřství, Rodičovství, Praktické rady, Tipy a rady v těhotenství, Od těhotenství k porodu, Rodiče, Těhotenský kalendář, festival, Karolína Presová, Tereza Kramerová, Respekt, Ivana Königsmarková, Frankfurt, Lilie Khousnoutdinová, Monika Valová, Záplavy, PRÁV, Maminka