FN Hradec Králové

30. 8. 2009 22:17
Ve FN Hradec Králové jsem rodila v listopadu 2007 a byla jsem nadmíru spokojená. Jak s přístupem sestřiček a doktora u porodu, tak i s péči o mě a Kubíčka na oddělení šestinedělí. Teď v říjnu mě čeká další porod a budu rozhodně zase rodit tam. Tuhle porodnici můžu všem maminkám opravdu doporučit Monika Z.
11. 9. 2009 19:51
Já jsem v hradecké FN rodila minulý rok v září a také jsem byla spokojená. Některé kamarádky porodinici hanily a i když jsem měla obavy, tak bych na tuto porodnici nedala dopustit. Přístup doktorů, sestřiček byl perfektní a když bych byla zase v očekávání, tak už teď vím, že bych šla rodit opět do této porodnice. Takže ji také mohu jen a jen doporučit. Monika s Terezkou
wipes3 24. 12. 2009 08:18
mám prvního syna narozeného v roce 2004 a jako prvorodičce se mi na sále nikdo nevěnoval,nebejt maminky která mě velice podporovala asi bych ani neodrodila.ted 29.července se mi narodil druhy syn kolektiv byl výborný ale opět mi vadila slečna která se teprve učila.tak urputně mi tlačila na hráz že jsem se bála tlačit..ale nakonec jsme vše zvládli..
??? 21. 1. 2010 22:08
Já mohu jen doporučit příjemný personál rodila jsem tam obě děti první na císaře :'( a druhé normálně <3
??? 5. 3. 2010 14:13
Ve FN jsem rodila před 2 lety a vůbec jsem nebyla spokojená s poporodní péčí sestřiček.Jako prvorodičce se mi sestry vůbec nevěnovaly, nic mi nevysvětlily a byly dost arogantní a když jsem je o něco žádala, byly nepříjemné.Dokonce mi jedna sestra vynadala, že mám vzteklé dítě, ale příčina je vůbec nezajímala a teprve po třech dnech se zjistilo, že dcera nemá vyvinutý sací reflex, takže do té doby nejedla vůbec.Jsem dost zklamaná s tímto přístupem a mám pocit, jako by maminky s miminkem brali, jen jako obyčejný kus........!
Lenka 21. 3. 2010 20:42
V Hradecké porodnici jsem rodila 3x. Pokaždé to bylo jiné. I přístup personálu. V roce 2000 - ještě ve staré porodnici. 2003 na dětské klinice -porodnice se přestavovala. V roce 2008 už na stávající. Určitě se za ty roky změnilo hodně a to k lepšímu. Nyní dost dbají na "zaučení" maminek do kojení a péči o dítě. Určitě vždy záleží na koho zrovna "narazíte" a jaký je průběh porodu, ale moje zkušenost je kladná.
??? 24. 3. 2010 08:14
rodila jsem v hradc ive fakultní nemocnici a byla jsem velice spokojená sestry mi pomáhali a všichni tu byli moc hodní.......
??? 10. 4. 2010 15:15
V Hradci jsem rodila v lednu 2010. Mohou jen chválit. Lékaře i sestry. Věnovali mi veškerou potřebnou péči před porodem, během porodu (prckovi se nechtělo ven, tak přišel na svět císařským řezem), po porodu. Pomohli mi s péčí o miminko, s kojením. Všem doporučuji.
??? 14. 4. 2010 14:55
Dobrý den, je to určitě o tom na koho narazíte a jak je kdo ochotný. Je pravda, že jsem od sester, které měly na starosti maminky, dostala o kojení úplně opačné informace než od těch dětských setřiček, které měly pravdu. Jedna starší sestřička si tam asi tehdy léčila nějaké komplexy a byla superprotivná. Že-by se mě někdo zeptal, jestli souhlasím s nástřihem, se mi taky nestalo. Z toho plyne, že jsem o tom ani nevěděla a pak jsem se divila že mě budou sešívat . Po porodu ,mimi jsme na pokoji bohužel mít nemohli ,přišla sestra a povídá mamželovi : Vy jste ještě tady?, tak se sebral a šel domů. Pak mě poslali vysprchovat se slovy : Kdyby Vám bylo špatně, tak se suňte po zdi na zem ať neupadnete :-S . Maminka, která byla se mnou na pokoji měla manžela s sebou i ve sprše. Holt se střídla směna. Záleží prostě na tom na koho narazíte....... PS : večeře po porodu : hrachová kaše a uzený :-$ a na průpovídku : Máte bolístku? :'( (při sahu) asi taky nezapomenu
mihka 22. 4. 2010 13:19
Není co dodat k poslednímu příspěvku.Porodnicko gynekologická klinika je vyhlášená neochotným přístupem sester a to nejen na porodnici.Na pooperačním oddělení to je podobné.Sestry šílené.Nejpříjemnější a nejochotnější ze všech je sanitářka Darina.
??? 27. 4. 2010 19:08
Ahojky, tak ted nevím co si mám myslet. rodila jsem v roce 2007 byla jsem maximálně spokojená, druhé dítě čekám ted v listopadu a ráda bych věděla jestli se to tam nějak změnilo. k horšímu. MOJE KAMARÁDKA už týden přenáší a poslali jí domu a přitom dnes měla jít na vyvolávačku. řekli ji že musí počkat do zítra prý nemaj volný místo , a to prý má bolesti už 3 dny:( =-O :-S
??? 24. 5. 2010 17:23
Bohužel patřím k těm, kdo má s touto porodnicí velice špatné zkušenosti. Tak neochotný a nepříjemný personál, na jaký jsem narazila ... škoda slov :-X !!! Rodila jsem v roce 2008, tři týdny před termínem ... sestra mi po příjezdu do porodnice ještě ve dveřích (aniž by mne kdololi prohlédl !!! ) suše oznámila, že jsem přijela zbytečně, protože se jedná o poslíčky, nicméně mne tedy dosti neochotně prohlédli a poslali domů - coby hysterickou prvorodičku! Sestřičky se mne ještě před odchodem posměšně zeptaly, jestli se jako chci zbavit břicha nebo co, že tak spěchám na porod? - že bych si prý měla uvědomit, jak se asi cítí maminky, které břiberou i 20 kg a taky to musí "tahat" (měla jsem malinkaté bříško)! Jeli jsme tedy domů a asi za čtyři hodiny mi praskla voda!!!! Nutno podotknout, že můj gynekolog mi toho dne ráno v poradně řekl, že si myslí že porodím - to snad mluví za vše !!!! Ráda bych řekla: "Hradecká porodnice už nikdy!!!", ale jsem z Hradce a manžel mi už předem sdělil, že se mnou nikam jinam nepojede, když máme porodnici 10 minut od baráku . Má pravdu, vím, ale stejně ... Musím tedy jen doufat, že budu mít kliku na ten ochotnější personál !
??? 25. 5. 2010 11:04
rodila jsem v 2009. BYLO TO FAKT HROZNY :'(
??? 31. 5. 2010 17:56
Myslím si, že je to hodně o štěstí na jaký personál zrovna narazíte. Já rodila v prosinci 2010. Sice to bylo rychlé, ale od začátku byl personál moc příjemný a milý. Mohu všem jen doporučit.
Jana 16. 7. 2010 16:31
Já rodila ve FNHK dvakrát, v roce 2007 a teď v červenci 2010 a nemůžu si stěžovat, u příjmu byl velice příjemný a sympatický doktor Leško, porodní asistentky pravda byly trochu otrlejší, ale daly se přežít. Sestry na šestinedělí se snažily vyjít vstříc a i když už třetí dítě neplánujeme, mohu tuto porodnici jenom doporučit. Všude se najde něco, nebo někdo kdo vám může pobyt znepříjemnit, je to všechno o lidech, ale to je dost o náhodě.
2. 8. 2010 11:23
Nemůžu na tuto porodnici říct špatného slova. Sice jsem si ji sama nevybrala , ale jako diabetik jsem do ní musela...strašně jsem to obrečela, protože jsem musela přejít do poradny k dr. Podholové a ta je šíleně protivná. Nakonec mi porod vyvolali týden před termínem, porodní asistentky byly moc hodné, starostlivé a Podholová byla u porodu perfektní. Díky jejím zkušenostem jsem porodila za dvě hodiny a na třetí zatlačení!!!!! Vím o čem mluvím, prvního syna jsem rodila ve Svitavách a to je teprve hrůza :'( , málem to nepřežil. Takže kdo chce domácí prostředí musí jinam, ale tady je to naprosto profesionální...možná přísné, ale aspoň víte, že jste v dobrých rukou.
Klára 3. 8. 2010 10:29
V roce 2009 jsem ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové porodila krásnou holčičku Dominiku. Byla jsem maximálně spokojena s péčí lekaře i sestřiček během porodu i po něm. Tak jak se nám oběma věnovali moc děkuji, protože takový kladný přístup a ochota se jen tak nevidí.
Hruskova Milena 25. 8. 2010 23:29
Mile maminky!!Po roce jsem se konecne odhodlala take prispet do vasich komentaru,ohledne porodnic.V 99.roce jsem otehotnela a potratila dvojcata,po 3 mesicich sem zase otehotnela,a nynejsi pan primar Trutnovske porodnice,me ujistil ze to je brzo a ze stejne potratim .Jenze ja se nedala,a objevila jsem se na gyn.klinice v H.K. u p.primarky Podholove.Mela jsem z ni take strach,ale asi jsem svedomita pacientka,tak na me byla vzdy mila!No a ta zjistila ze jsem v 3.mesici.No a cele tehotenstvi jsem chodila k ni.1.dcerku Hanku jsem porodila v listopadu 90,v 16.30 zacli bolesti a ve 21h.byla na svete,sesita jsem byla vsude,jelikoz jsem zacla rodi uz na W.C,rodil me pan dr.Stipl,vse bylo O.K. V roce 93me opet zjistili v Trutnove,ze mam cystu na deloze,ze nejsem tehotna,a ze dostanu injekci,ja se nedala, a opet jsem se objevila v H.K: u p.primarky Podholove,a ta zjistila ze jsem uz ve 3.mesici,no a v zari 93 se narodila Nikola,rodil me pan dr.Chaloupka,ale ten fofr co tam na sale mel,jednu maminku dosival a ja uz vedle tlacila,od zacatku bolesti byla za 4 hodiny na svete,zase O.K: Pak jsem se po 2.vdala k Benesovu u Prahy.A v roce 99,jsem byla opet tehotna,a jezdila jsem opet!do H.K:mela jsem spatny testy na daw.syndrom,porad me delali ultrazvuky a plodovku,opet pani primarka,ta me uklidnovala ze to nemusi nic znamenat,plodovka vysla dobre,jen ke konci me mala hubla,no nastesti v 38.tydnu ,na Valentina 2000 jsem ji porodila,Julinka vazila 1500 gr.42 cm.Jeste jsme pak zustali spolu mesic na detskym u p dr.Maresove,jo a kojena byla do 2 a trictvrte roku.Nez jsem necekane otehotnela,a zase v unoru 2003 se narodila Anicka.Ted me rodila i sama pani Podholova,v 11.30 me dali provokacku a ve 12.15 byla na svete,ale ty stahy umele vyvolane byly hrozne,jako kdyby me melo prasknout bricho.Kojena byla plne 7 mesicu.No a v roce 2008 v unoru se nam narodil vytouzeny chlapecek.Nastevovala jsem opet Hradec,tam me uz ve 20.tydnu na 90 procent ujistili ze je to kluk, videla jsem sama i pindika,ale verit budu az to porodime.V utery jsem mela nastoupit do H.K.,jenze v pondeli rano v 5 h. me odesla zatka a pobolivalo bricho,vzdycky me bolelo hned po 5 minutach,jenze pak po 2 hodinach to preslo,jen jsem spinila,tak jsem vypravila deti do skoly a vklidu jsem jela do Benesovske porodnice,zda do utery vydrzim jenze pa primar Matousek rekl v 9 h. ze uz jsem na 5 cm otevrena a ze bych to do Hradce nemusela stihnout,tak to bylo poprve co jsme nebyli v Hradci,a tam se tesili porodi toho meho kluka. < Tak jsem poprve rodila nekde jinde,Kaja se narodil ve 12.05 h.A s kolektivem jsem byla opet velmi zpokojena,u porodu jsem mela vrchni,byla na me velmi hodna,a to na ni nektery maminy nadavali,no ja ne.Kluka hned jeste od krve dali me,pak zabalili a dali chovat na chodbu manzelovi,ten se jen divil ze pred chvili semnou mluvil,pak odesel ven a kdyz prisel tak uz mel syna.kojen byl 7 mesicu plne,a pak do 2 let,podotykam ze vzdy jsem prikojeni velmi rychle zhubla!Akorat jsem si zvykala nanej,jelikoz jsem to s klukama neumela,porad mel pocurane brisko misto pleny.Takze mile maminy,ja byla vzdy spokojena,jak v Hrdci,tak tady u nas v Benesove.Je to rozdil 18let,a hodne se zmenilo,i pristupy.Chapu ze ne kazdemu dopadne vse dobre,me nastesti jo,ale ctu clanky kde ne vse je tak ,jak ma byt,a nekdy mam slzy v ocich,hlavne kdyz to pro rodice dopadne spatne.Mozna me z vas nekdo pomluvi a odsoudi,jenze ja jsem vinou detske lekarky v roce 84 tezce onemocnela,Cirhozou jater,az po trech letech me muj docent mohl rict ze preziju,a zvladli jsme to spolu i bez trnsplantace,nerikam ze me do budoucna nehrozi,ale ted ziju,mam deti,ktere jsem vzdy chtela!A dekuji vsem lekarum a sestrickam co me znaji,vypsat je,to by bylo jmen,ale jsou z hradecke detske kliniky z oddeleni Chroniku.Tam jsem prozila svou pubertu.Asi sem divna,ale nelituju toho co jsem zazila.Koukam se na zivot jinyma ocima,a hlavne mam sve deti,a rodice kteri si to semnou prozili.Vsem moc dekuji.!!!!! a maminky vy se drzte.I v te nejlepsi porodnici se najdou neochotne lidi,co neumeji sve starosti a problemy udrzet na uzde a pak to odnasi ti jine,hlavne stenajici mamky pri porodech.S pozdravem Milena.(narozena taky v unoru,jako me 3 deti,fakt je to jen nahoda.)
??? 16. 9. 2010 14:13
prosim najdu tu nekde archiv fotek z hradecke porodnice cervenec2008
??? 16. 9. 2010 14:15
dara.rolinsova@seznam.cz jestli vi nekdo jak se dostanu na nejaky archiv fotek porodnice hk cervenec 2008
Gotice 7. 1. 2013 14:10
Já v HK rodila v roce 2010 a 2012. I když jsem na tuto nemocnici neslyšela velkou chválu vybrala jsem si ji, protože jsem chtěla mít jistotu, že kdyby se "něco" stalo tak je hned vše při ruce a nemusí se nikdo nikam převážet... Moje zážitky nejsou také kladné, ale kdybych měla rodit znovu, z již zmíněného důvodu půjdu opět do HK
Moje první těhotenství bylo bez problémů, vše probíhalo v pořádku, zrovna tak i druhé. Nespokojená jsem s porodnicí, protože jsem nebyla dostatečně informována o tom co se děje. To že přijde porodní asistentka, podívá se na monitor v klidu řekne "no zlobí tam srdíčko" a v klidu zase na hodinu odejde. Mi opravdu nestačilo... :-X Nevěděla jsem co se s dítětem děje a zda je v pořádku. První syn byl vyloženě za 1minutu 12. Narodil se přidušený, modrý, tahali ho ze mě Vexem a doslova mi skákali po břiše, císař už nebyl možný. U druhého by bylo téměř pozdě kdyby se po dlouhém přemlouvání doktor nepodíval do karty jak šel první porod a neuznal za vhodné že císař je opravdu nutný. Ještě že tak protože syn měl hlavičku zakloněnou, místo toho aby měl bradičku na hrudníčku.... A to mě i zkoušeli nechat tlačit i když jsem byla jen na 6cm otevřená.... Prostě přístup při samotném porodu byl šílený. Ovšem pobyt na JIP a poté oddělení šestinedělí bylo fajn, tam není co vytknout. clamp
maminka dcery 20. 3. 2016 20:15
Dcera rodila v březnu 2016,od 24hod bolesti,o půl 6hod.v nemocnici,V 9hod.píchli plod.vodu a začaly bolesti,v 13hod.provokačka,kontrakce byly častější a častější,v 17.hod. byla dcera ve velkých bolestech,přesto jí v tom nechali,že musí hrdlo být otevřené 10cm,přitom již od 16hod věděli,že hlavička dítěte je natočená jinak,jak by měla,nechali dceru až do 18hod.. v silných bolestech až do vyčerpání,dcera byla strašně statečná,pak přišel jiný doktor a řekl,že je nutný císařský řez-o půl 19.hod byl chlapeček na světě,zdravý,dcera po císařském řezu v bolestech,silně krvácela.Porodila jsem 2 děti,ale tohle jsem při porodu nezažila.
29. 1. 2018 20:18
V HK jsem rodila v roce 2015 a 2018. Shodou okolnosti se stejnou asistentkou. Oba porody byly vicemene bez komplikaci a rychle avsak ten prvni mi prisel vice jako manufaktura. Az letos jsem si ho "uzila" tak nejak prirozeneji. Musim pochvalit personal jak na porodnim tak i novorozeneckem oddeleni. Jedinou vytku bych mela ke stravovani, mohli by vylepsit navstevni mistnost. Doporucuji zaplatit si za nadstandart porodni box a pripadne i pokoj. Za tri dny jsem byla vzdy doma,takze trochu rychla navsteva. Ale nemohu nic moc kritizovat.
23