Maminka.czSlavní rodiče

FOTOGALERIE: Šťastné narozeniny, George! Ať ti to běhá

Iva Endrychová 22.  7.  2014
FOTOGALERIE: Šťastné narozeniny, George! Ať ti to běhá
Přesně před rokem obletěla celý svět zpráva, britská princezna Kate porodila následníka trůnu. Dnes 22. července slaví malý neposeda své první narozeniny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na svět si malý George Alexander Louis z Cambridge, jak zní ve skutečnosti celé jeho jméno, poprvé zakřičel před rokem krátce před půl pátou odpoledne. A hned od prvopočátku je pod drobnohledem celého světa.

Malý princ začal chodit už před dovršením jednoho roku, asi ve věku deseti měsíců. Po prvních nesmělých krůčcích je prý nyní postrachem celého Kensingtonského paláce. "Běhá po něm a otvírá a zavírá dveře a prošmejdí každý kout," prozradil princ William na své syna. "Brzy bude běhat rycheji než já, smál se.

Jeho první krůčky se také staly námětem na oficiální narozeninovou fotografii. Fotograf John Stillwell ji pořídil v Národním přírodopisném muzeu, kam královská rodinka zavítala na překrásnou výstavu motýlů. "Prince George byl velmi živý a velmi sebejistý - je to velmi rozhodný chlapec," popsal fotograf atmosféru. Inu rozhodnost je rozhodně vlastností králů.

Přesně v den jeho narozenin byly zveřejněny další fotografie královského páru se synem, jak si užívají společné odpoledne. Podívejte se v naší galerii:

Velké mediální pozornosti se v poslední době těšila hlavně oficiální státní návštěva Kate a Williama po Novém Zélandu a Austrálii, kterou s nimi absolvoval i malý George. Tam předvedl, že mu pozornost médií vůbec nevadí. Krásně si hrál s ostatními dětmi a přítomností stovek fotoaparátů a kamer si vůbec nestíhal.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ:

VIDEO: Podívejte se, jak vyrostl britský princ George!

Královské značky: Princezna Kate a její syn George udávají styl

Soukromá rodinná oslava

První narozeniny se rozhodli rodiče slavit jen v rodinném kruhu. Odpoledne v paláci proběhne čajový dýchánek a svého vnuka přijde zkontrolovat také prababička královna Alžběta II.

A jaké dárky takový princ dostává? Rodiče Kate s Williamem nechtějí aby byl George dárky doslova zaplaven, proto poprosili případné gratulanty, aby neposílali žádné dárky. Moc dobře si pamatují jaká smršť se strhla, když se narodil. Tehdy jim dorazilo na čtyři tisíce darů pro královského novorozence.

Od okamžiku princova narození dorazily doteď dary ze 48 zemí světa. Byť některé se rozhodně nedaly doručit. V Austrálii po batoleti pojmenovali krokodýla a zoologická zahrada v západním Midlandu pojmenovala tři surikaty - George, Louis a Alaxander. Keňský kmen Samburu daroval princi kozla a býka, aby mohl založit královské stádo. Řada věcí, které dostal jako novorozenec - oblečky, hračky či lůžkoviny byly předány charitativním organizacím.

S druhou babičkou slavil už o víkendu

Jednu oslavu má však George již za sebou. O víkendu mu jí uspořádali prarodiče Michael a Carole Middletonovi s tetou Pippou, tedy rodiče a sestra vévodkyně Kate. Ústředním tématem oslavyl byl animovaný seriál Svět Petra Králíčka a jeho přátel. Mezi pozvanými hosty figurovala i vnučka královny Zara Tindall s manželem a půlroční dcerou.

Témata: Slavní rodiče, královna Alžběta, narozeniny, Zoologická zahrada, Vnučka, George Alexander Louis, Přírodopis, Malý princ, Zara Tindall, Dýchánek, George, Narození, Foto, Rodinná oslava, Alžběta II., Běh, Dovršení, Královna Alžběta II, Georg, Fotogalerie, Prababička