Maminka.czRecepty

RECEPT: Snadný nedělní oběd? Francouzské brambory s uzeným

Simona Procházková 5.  3.  2023
Zapečené francouzské brambory jsou výtečným hlavním chodem i vděčnou přílohou. Připravte si je podle našeho receptu. Omamně voní po uzeném mase a cibulce a královský víkendový oběd je za chvíli na stole.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

1 kg brambor (varný typ B)

250 g uzeného masa

1 velká cibule

4 vejce

400 ml 30% smetany

máslo na vymazání pekáče

sůl a mletý pepř

Klepněte pro větší obrázek

VIDEO: Recept na báječnou rajskou omáčku s karlovarským knedlíkem

Postup:

Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Nechte trochu vychladnout, pak je oloupejte a pokrájejte na plátky silné asi jeden centimetr. Uzené maso pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

Zapékací formu nebo pekáč vymažte máslem, na dno naskládejte vrstvu brambor, ty dobře osolte a opepřete. Pokračujte vrstvou uzeného masa, pak cibule a nakonec opět brambor, osolte a opepřete. Pekáč vložte na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

V misce mezitím rozšlehejte vidličkou vejce, přilijte smetanu, vše prošlehejte, osolte a opepřete. Vaječnou směsí rovnoměrně zalijte předpečené brambory a pekáč vraťte ještě na 30 minut do trouby.

Zdroj: časopis F.O.O.D.

RECEPTY: Rychlé jídlo hotové do 30 minut. Šunkofleky milují děti i dospělí

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření, Děti a jídlo, Vaření pro rodinu, suroviny, oběd, Nedělní oběd, Recept, Cibule, Pekáč, Hlavní chod, Stůl, Uzené, Uzené maso, Brambory