[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
1 kg brambor (varný typ B)
250 g uzeného masa
1 velká cibule
4 vejce
400 ml 30% smetany
máslo na vymazání pekáče
sůl a mletý pepř
Postup:
Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Nechte trochu vychladnout, pak je oloupejte a pokrájejte na plátky silné asi jeden centimetr. Uzené maso pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
Zapékací formu nebo pekáč vymažte máslem, na dno naskládejte vrstvu brambor, ty dobře osolte a opepřete. Pokračujte vrstvou uzeného masa, pak cibule a nakonec opět brambor, osolte a opepřete. Pekáč vložte na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
V misce mezitím rozšlehejte vidličkou vejce, přilijte smetanu, vše prošlehejte, osolte a opepřete. Vaječnou směsí rovnoměrně zalijte předpečené brambory a pekáč vraťte ještě na 30 minut do trouby.
Zdroj: časopis F.O.O.D.
Recepty RECEPTY: Rychlé jídlo hotové do 30 minut. Šunkofleky milují děti i dospělí