Maminka.czSlavní rodiče

GALERIE: 10 slavných maminek s adoptovanými dětmi

Iva Endrychová 26.  7.  2017
Skoro by se dalo říct, že v Hollywoodu žije nejvíce adoptovaných dětí na světě. Dát nový domov nějakému dítěti, které nemělo zatím v životě takové štěstí, je mezi slavnými značně rozšířený zvyk. Podívejte se na ty nejslavnější adoptivní maminky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Je to určitě chvályhodné, vyměnit rostoucí konta v bankách za podporu opuštěných dětí. Nejčastěji si adoptovali dítě z nějaké rozvojové země. Adoptivní dítě si často pořizují i ty ženy, které svého partnera zatím nenašly nebo naopak novým dítětem zacelují prázdné místo po odchodu partnera.

Každopádně "Patchwork family" jsou v Hollywoodu v kurzu. Vybrali jsme pro vás ty nejznámější, ale můžeme jmenovat i další - třeba Katherine Heigl, Diane Keaton, Jamie Lee Curtis, Kirstie Alley či třeba zpěvačka Sheryl Crow.

Ptejte se Jaroslavy Málikové, předsedkyně organizace Rozum a cit, na vše, co vás zajímá o pěstounské péči.

Angelina Jolie prvního chlapce Maddoxe adoptovala z Koreje ještě v manželství s Billy Bob Thorntonem. Po seznámení se s Bradem Pittem si osvojili etiopskou dívku Zaharu. V roce, kdy se jim narodila Shiloh přibyl do jejich rodiny Pax z Vietnamu. Kromě toho mají ještě dvojčata Vivienne a Knoxe.

Klepněte pro větší obrázek

Sexuální symbol 80. let Madonna si v roce 2006 adoptovala tříměsíčního chlapce Davida Bandu z afrického Malawi. Později ze stejné země adoptovala ještě holčičku Mercy James.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Sharon Stone dvakrát potratila a právě adopce synka Roana ji pomohla se s posledním potratem vyrovnat. Jenže v roce 2008 prohrála soud o opatrovnictví Roana se svým exmanželem Philem Bronsteinem. Později ještě adoptovala další dva chlapce. Lairda a Quinna.

Klepněte pro větší obrázek

Herečka Charlize Theron je přesně ten případ, která dítě adoptovala, protože nechtěla čekat na toho pravého. V roce 2012 adoptovala chlapce Jacksona. A minulý rok adoptovala druhé dítě - africkou holčičku narozenou v USA. Dostala jméno August.

Klepněte pro větší obrázek

Meg Ryan sice z manželství s Dennisem Quaidem má syna Jacka, ale poté, co jí nevyšlo několik dalších vztahů, adoptovala si v roce 2006 malou Číňanku Daisy. Nejprve jí tedy pojmenovala Charlotte, ale pak usoudila, že tohle jméno se k ní nehodí a dívka dostala jméno Daisy Thrue.

Klepněte pro větší obrázek

Nicole Kidman se dlouho pokoušela o děti se svým expartnerem Tomem Cruisem, ale nedařilo se, takže si adoptovali Isabellu a Connora. Pak se za bouřlivých okolností rozvedli. Oba už jsou znovu v manželství a oba mají i vlastní děti. Nicole si v roce 2006 vzala country zpěváka Keitha Urbana a o dva roky později se jim narodila dcerka Sunday Rose. Druhá dcerka Faith Margaret se narodila o dva roky později, porodila jim ji náhradní matka.

Klepněte pro větší obrázek

Představitelka Charlotty ze seriálu Sex ve Městě Kristin Davis v roce 2011 adoptovala dceru Gemmu Rose.

Klepněte pro větší obrázek

Sandra Bullock o adopci novorozeného Louise požádala jako vdaná paní. Pak však na jejího manžela Jesseho Jamese praskla nevěra a následoval rozvod. Černošského chlapce jí úřady přikleply, až když už byla rozvedenou paní. A koncem loňského roku adoptovala holčičku Lailu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Calista Flockhartse proslavila rolí potrhlé právničky Ally McBeal ze stejnojmenného seriálu si v roce 2001 adoptovala syna Liama. V následujícím roce se seznámila s Harrisonem Fordem. Dlouhou dobu spolu žili na „psí knížku“. Vzali se až v červnu 2010.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Mia Farrow by se dala označit za rekordmanku. Když byla provdána za skladatele André Previna, narodily se jí tři děti a další tři děti adoptovala. Pak nějakou dobu žila s hercem a režisérem Woody Allena. Z tohoto svazku pochází syn Ronan Seamus a v té době adoptovala další dvě děti a další dvě děti adoptovala. Po rozvodu s ním adoptovala ještě dalších 6 dětí. Nejznámější její adoptivní dcerou je korejská divka Soon-Yi Previn, kvůli které ji právě Allen opustil.

Klepněte pro větší obrázek

Video: Jak obléknout děti, když je venku nepříznivé počasí

Rodina adoptovala během jednoho dne čtyři děti
Lucie Benešová: „Adopce Sáry bylo to nejlepší rozhodnutí“
Adopce jako cesta k vlastnímu početí aneb Ach ta psychika
Témata: Slavní rodiče, Galerie, Adopce, Madonna, Nicole Kidman, Sex ve městě, Pěstounská péče, Sandra Bullock, Brad Pitt, Kristin Davis, Vivienne, Daisy, Knox, Malawi, Connor, Diane Keaton, Sharon Stone, Meg Ryan, Dennis Quaid, Pax, Charlize Theron, Katherine Heigl, První chlapec, Katherine Heiglová, Slavná maminka