Maminka.czGalerie

GALERIE: 30 důkazů, že děti a psi dokážou být nerozluční kámoši. Přesvědčte se sami!

Michaela Láchová 30.  1.  2023
Mít tak psa! To bývá jedním z největších dětských přání. Aby ne, takový chlupáč je nejen skvělým kamarádem, ale podle mnohých psychologů dětem vyloženě svědčí. Díky čtyřnohým mazlíčkům jsou sebevědomější, poslušnější a spokojenější. Navíc jsou děti, které jsou od narození vystaveny kontaktu se zvířaty, méně alergické. Podívejte se na fotky, které dokazují, že děti a psi dokážou být kámoši jak hrom!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Máte svého chlupatého miláčka tak trošku jako další dítě? Možná jste pak řešili, co se stane, když k němu přibude další dvounohý člen rodiny, který svým způsobem pozornost páníčka a paničky mazlíčkovi vezme. Nemějte obavy. I když bude pejsek ze začátku možná trošku trucovat, většinou si zvykne. A možná vůbec žádný problém nenastane a vaše ratolest a mazlíček se stanou nerozlučnými přáteli od prvního okamžiku. Pejsek tak dítě doslova přijme do své smečky. I tak ho ale s dítětem nikdy nenechávejte bez dozoru.

VIDEO: Jak vybrat pejska z útulku?

A na co dalšího myslet v soužití psa a vašeho „lidského mláděte“? Před příchodem děťátka se ujistěte, že má váš chlupatý miláček v pořádku všechna očkování a že je řádně odčervený. Poraďte se s veterinářem, jak často je třeba ho odčervovat – s malým dítětem by to mělo být určitě častěji, minimálně čtyřikrát ročně do pěti let věku dítěte. Abyste zamezili žárlivosti, snažte se pejskovi dodržovat čas krmení a venčení tak, jak byl zvyklý.

Batole a domácí mazlíček: Nikdy je nenechávejte spolu bez dozoru!
Témata: Zdraví, Děti, Galerie, Péče o dítě a jeho výchova, Rodiče, Domácí mazlíčci, Zvířata, Pes, DÚK, Mazlíček, JavaScript, Skvělý kamarád, Kámoš, Gal, Pejsek, Psycholog, Hrom, Zdraví na Heureka.cz