Maminka.czGalerie

GALERIE: 30 tipů na domácí adventní kalendáře. Neuvěříte, z čeho se dají vyrobit za pár korun!

Simona Formánková 13.  11.  2021
Přemýšlíte, jak dětem zkrátit čekání na Ježíška? Adventní kalendář vám s tím hravě pomůže. Vybrali jsme pro vás pár tipů na ty nejkrásnější, které si můžete doma jednoduše vyrobit. Inspirujte se v naší galerii.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Otázku "A kdy už přijde Ježíšek?" uslyšíte od svých dětí v následujících dnech nejspíš velmi často. Aby vaše odpovědi byly snadno ověřitelné, je adventní kalendář skvělým pomocníkem. Ať už se v okénkách bude ukrývat sladkost, malý dáreček nebo bude mít kalendář podobu "stříhání metru", děti budou vědět, že jsou každým dnem o kousek blíž vysněnému cíli. Ve skutečnosti ona otevírací okénka symbolizují otevřenost duše pro druhé, pro dobré skutky a v křesťanské tradici otevřené srdce pro Boha. 

VIDEO: Tipy na výrobu adventního kalendáře

Nabídka adventních kalendářů je opravdu široká. Některé jsou již naplněné, nejčastěji sladkostmi, ale nebojte se do výroby adventního kalendáře pustit na vlastní pěst. Ani v případě, že nejste příliš manuálně zruční. Finálnímu vzhledu se opravdu meze nekladou. Mnohdy postačí ruličky od toaletního papíru, zbytky látek nebo kolíčky na prádlo. Věřte, že děti ocení snahu a díky každodennímu překvapení budou ráno mnohem ochotněji vstávat do školy nebo školky. 

Témata: Galerie, Tradice, Tvoření, Výroba, Vánoce 2021, Advent, Výtvarné aktivity, adventní kalendář, Tip, Ježíšek, Pár, Děti, Gal, Pár tipů, Pár korun, Domácí, Dom, Sladkosti