Maminka.czSlavné maminky

Dlouhá a trnitá cesta k mateřství! Těchto 9 světových celebrit si na potomka muselo nějaký čas počkat

Dita Mrázková 25.  7.  2022
Jsou krásné, úspěšné ve své profesi a celý svět jim leží u nohou. Jenže příroda na tuto strunu nehraje. Těchto devět celebrit za vysněnými potomky ušlo dlouhou a bolestnou cestu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

S problémem počít přirozenou cestou se potýká stále víc párů. Nepravidelná ovulace, nízký počet spermií a jejich zhoršená pohyblivost, potíže s vejcovody – to vše má neblahý dopad na přirozené otěhotnění. Jednou z metod asistované reprodukce, která je nadějí většiny neplodných žen, je IVF – in vitro fertilizace. Proces umožňuje splynutí vajíčka se spermií mimo tělo ve skleněné nebo plastové nádobce v laboratoři. Pokud s ním máte zkušenosti, pak víte, jak může být cesta za vysněným miminkem bolestná, a to nejen fyzicky, ale především po psychické stránce.

Své o tom ví i těchto devět známých žen.

Kim Kardashian (40)

Nejsledovanější americká celebrita a hvězda reality show počala a porodila své dvě první děti, dceru North (7) a syna Sainta (5), přirozeně. Po druhém porodu, který byl velmi komplikovaný, se ale rozhodla, že její další potomky odnosí náhradní matka. Lékaři jí totiž diagnostikovali preeklampsii – onemocnění děložních cév, kdy se k plodu krví nedostávají potřebný kyslík a živiny. Do rodiny díky vědě přibyli ještě dcera Chicago, které jsou dnes tři roky, a roční syn Psalm. „Je to úplně převratné, nemuset každých několik hodin kojit. Můžu tak svůj čas věnovat svým starším dětem a pomoct jim zvyknout si na nové miminko,“ pochvalovala si Kim proces náhradního mateřství v show Live With Kelly and Ryan. 

VIDEO: Kdy začít řešit problémy s početím?

Témata: Děti, Porod, Slavné maminky, Rodičovství, Mateřství, Rodina, Životy slavných, Instagram, Dcera, Celebrity, Dvojčata, herečka, Neplodnost a IVF, zpěvačka, Sociální sítě, Nicole Kidman, příroda, Umělé oplodnění, nahradní mateřství, USA, Isabella, Céline Dion, Pracující matky, Tom Cruise, Anne Hathaway