Maminka.czPorod

České ženy a jejich porody na fotkách: Dojemné chvíle, něha i úleva, neopakovatelný zážitek

Tereza Víchová 18.  11.  2022
Jedinečné okamžiky zaznamenané na fotkách. Síla okamžiku, syrovost a příběhy. To všechno je vidět na snímcích porodů. Sdílely je české ženy, které se tak podělily o dechberoucí zážitek zrození svého dítěte.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Porod doma, kdy na miminko hledí sestřička, porod na zahradě, ale i v intimitě nemocnice, která už umí zařídit zhasnutí zářivek a klid. To vše sdílejí české ženy na fotografiích v galerii. Všechny podporují projekt, který pomáhá tomu, aby o ně během těhotenství a porodu bylo co nejlépe pečováno. Nese jméno Ať můžou a jde v něm o to, aby porodní asistentky v ČR mohly svou práci vykonávat svobodně a autonomně.

Během natáčení seriálu Maminka v porodnici jsme i my z redakce potkali rodiče, kteří si svůj porod užili. Podívejte se třeba na toto video:

Stejně tak se čím dál více odborníků shoduje na tom, že fyziologický porod bez komplikací patří do rukou porodní asistentky. Na toto téma hovoří v jednom z našich videí třeba přednosta porodnice na pražské Bulovce Michal Zikán:

Maminky na fotkách v galerii mají na porod krásné vzpomínky a památku – nejlepší vstupenku do mateřství, jakou si mohly přát ony i jejich miminka. Podívejte se sami.

 
 
Témata: Porod, Galerie, Domácí porod, Porodní asistentka, Bulovka, Porod doma, zážitek, Neopakovatelný zážitek, Okamžik, Česká republika, Syrovost, Holandsko, Nemocnice, Úleva, Vít Weinberger, České ženy, Něha, Péče, Dojemná chvíle, Německo, Ondřej Šimetka, Dojem, WHO, Fotka, Michal Zikán