Maminka.czPrincezna Diana

GALERIE: Dojemné a emotivní snímky princezny Diany. Takto by vypadal život britské královské rodiny, kdyby byla stále naživu!

Simona Formánková 7.  2.  2022
Stala se miláčkem milionů lidí po celém světě. O to bolestivější byla zpráva o jejím náhlém a tragickém odchodu. Umělkyně Autumn Ying si představila, kam by se ubíral život královské rodiny, kdyby princezna Diana byla stále naživu a mohla trávit čas se svými snachami a vnoučaty. Podívejte se na sérii emotivních obrazů.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jakkoli jsou tyto obrázky dojemné, působí poněkud hořkosladce. Ilustrují totiž to, co se už nikdy nemůže stát. Je to více než 20 let, kdy v Paříži při autonehodě tragicky zemřela britská princezna Diana. O tom, co se tu noc doopravdy stalo, existuje mnoho teorií. Svět však z její smrti viní hlavně paparazzi, kteří ji pronásledovali od chvíle, kdy řekla "ano" britskému princi Charlesovi. Jejich synové William a Harry se do hledáčku novinářů dostávali tím spíš, že je smrt matky zasáhla ve věku 15 a 12 let, tedy když ji po svém boku ještě opravdu potřebovali. 

VIDEO: 50 věcí o životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes

Nyní už mají oba princové své rodiny a i oni jsou rodiči. Přesto jim maminka stále chybí a často si na ni vzpomenou. V dokumentu televizní stanice ITV Harry & Meghan: Africká cesta princ prozradil, že smrt jeho matky je pro něj ránou, která neustále hnisá. "Ať dělám cokoli, všechno mi ji připomíná," řekl. Když se v roce 2017 zasnoubil se svou přítelkyní Meghan Markle, vyjádřil se Harry, že kdyby jeho matka žila, rozhodně by měla obrovskou radost. "Jsou dny jako dnes, kdy mi opravdu chybí její přítomnost a chybí mi, že za ní nemůžu s tou zprávou ihned běžet."

Jak by princezna Diana reagovala na zásnuby svých synů, jak by si užívala jejich velkolepý svatební den nebo jaké aktivity by podnikala nejraději se svými vnoučaty, se už nikdo nedozví. Bezpochyby chybí světu, ale hlavně svým dvěma synům, pro které byla spíše než princeznou lidských srdcí pozornou a obětavou mámou. Podívejte se do naší galerie, jak by s největší pravděpodobností vypadaly společné chvíle členů královské rodiny, kdyby princezna Diana při tragické nehodě nepodlehla svým zraněním. 

Témata: Galerie, Královská rodina, slavné děti, monarchie, Princezna Diana, Následník trůnu, Smrt, Archie Harrison Mountbatten - Windsor, Princ George, královna Alžběta, oběť, Pravnoučata, zásnuby, princ Charles, Diana, Paříž, Miláček, Vnouče, Umělkyně, Gal, Brit, Harry, TAK, Živo, Dojem