Maminka.czKojení

GALERIE: Historické snímky kojících žen. Už před více než 100 lety americké ženy hrdě pózovaly fotografům s dítětem u prsu

Vanda Stöckbauerová 27.  1.  2023
Pořizovat si "kojící snímky", které zachycují intimní pouto mezi maminkou a dítětem, není trendem jen posledních let. Podívejte se na dojemné historické portréty žen, které pózují fotografům, zatímco kojí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na fotografiích pořízených v Americe na konci 19. a začátku 20. století jsou zachyceny novopečené matky, které hrdě kojí své děti před objektivem fotoaparátu. Zatímco bohaté rodiny ve Velké Británii a zbytku Evropy si najímaly kojné, tyto americké matky na snímcích byly zastánkyněmi přístupu, že „prso je nejlepší“! A my se nedivíme.

VIDEO: Maminka v porodnici Hořovice: Potíže u kojení

Pět velkých výhod kojení:

  1. Mateřské mléko je pro novorozence nejlepším zdrojem výživy. Jak miminko roste, mateřské mléko se mění tak, aby vyhovovalo jeho nutričním potřebám.
  2. Kojení může pomoct chránit před některými onemocněními. U kojených dětí je nižší riziko astmatu, obezity, cukrovky prvního typu a syndromu náhlého úmrtí kojenců (SIDS).
  3. Mateřské mléko předává dítěti protilátky od matky. Tyto protilátky pomáhají dětem vyvinout silný imunitní systém a chrání je před nemocemi.
  4. Maminky mohou kojit kdykoli a kdekoli. Na cestách se nemusí starat o přípravu umělého mléka nebo sterilizací lahví. Děti se díky kojení uklidní, i když je jejich běžný režim narušen.
  5. Kojení má zdravotní výhody i pro matku! Některé druhy rakoviny, cukrovka druhého typu a vysoký krevní tlak se u kojících žen vyskytují méně často.
Kojení před lety. Podívejte se na historické snímky, které dokazují, jak dojemné pouto kojení vytváří
Témata: Galerie, Kojení, Miminko, Fotografie, Retro, fotograf, pouto, SIDS, Maminka, Historický snímek, Evropa, Prsa, Amerika, Hořovice, Kojící žena, Trend, Děti, Velká Británie