Maminka.czSlavné maminky

GALERIE: Jubilantka Simona Krainová v proměnách času: Které další známé mámy oslaví letos padesátku?

Dita Mrázková 20.  2.  2023
Jsou atraktivní, úspěšné ve svém oboru a "svět jim obdivem tleská". Především jsou to ale mámy. Mámy, které se sice můžou pyšnit tím, že jim jejich věk nikdo nehádá, největším úspěchem pro ně ale je lichotka od vlastních dětí...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Seznam kapitol
1. Kapitola 1

Simona Krainová (19. 2.)

Čerstvá padesátnice a máma dvou synů Maxe a Bruna, které od sebe dělí pouhý rok a půl, padesátý křížek řešit nehodlá. Tvrdě na sobě maká, běhá ostošest, sem tam absolvuje nějaké to zkrášlení a díky tomu může na sítích vystavovat své dokonalé tělo. Jaké pocity Simona měla, když po narození prvorozeného syna přišlo neočekávané překvapení? Před čtyřmi lety zavzpomínala pro Expres na dobu, která jí převrátila život naruby. 

Klepněte pro větší obrázek

"Max byl plánovaný, ale Bruno přišel nečekaně. Jsem teď za to moc ráda, oba moc miluju, ale strašně jsem se vylekala. Kluci jsou od sebe rok a půl, bylo to strašně brzo, mít další dítě. Já vlastně ani netušila, jestli bych chtěla druhé. Měla jsem černé myšlenky, promýšlela jsem všechny varianty. Nebudu lhát, myslela jsem i na potrat, ale to jsem hned zahnala. Nedokázala bych to udělat, bylo by to proti přírodě. Řekla jsem si, že to prostě zvládnu, i když jsem se hodně bála. A vidíte, nakonec jsme to dali a já jsem za kluky nesmírně vděčná, každý den za ně děkuji, že je mám," přiznala Simona.

VIDEO: SIMONA KRAINOVÁ: JESTLI CHCETE ŽÍT V TUNĚ SÁDLA, TAK SI V NĚM ŽIJTE

Eva Herzigová (10. 3.)

Ozdoba každého červeného koberce, trojnásobná máma a topmodelka, která ještě po čtyřicítce na přehlídkovém mole vytírala zrak o dvacet let mladším kolegyním, sdílela před pěti lety, kdy slavila půlkulatiny, dojemné přání od svých tří synů Georgeho, Philipa a Edwarda. "Všechno nejlepší nejlepší mámě na světě. Krásné narozeniny, mami. Milujeme tě až ke hvězdám a zpět." Eva je hrdá patriotka a své tři kluky učí česky, stejně jako jejich otec, který se narodil v Turíně, je pro změnu učí italsky. 

Klepněte pro větší obrázek

Jitka Schneiderová (23. 3.)

Je nejen herečkou, ale i patronkou nadace Hledáme rodiče. Ani ona nevypadá, že za pár týdnů oslaví půlstoletí. O její dospívající dceři Stelle se sice říká, že je to celý tatínek (herec David Švehlík), Jitka si ale myslí, že co do podoby si to Stella hezky nakombinovala. "Stella je moje kamarádka. Nemám moc ráda popírání role rodičů, ale dostala se do věku, kdy se to přiblížilo ještě jiným dimenzím, kdy je nám spolu strašně dobře, máme stejné nápady, energii na věci, odpočívání, dokážeme se spolu domluvit a je nám fajn," řekla loni  pro Blesk.cz. 
 

Klepněte pro větší obrázek

Alice Bendová (1. 11.)

Další nastávající padesátnicí je herečka, kterou proslavily především televizní seriály. S bývalým manželem má šestnáctiletého syna Vaška a o tři roky mladší Alici. Tu média přirovnávají k mamince a nešetří chválou. "Těší mě to, ale kdyby jednou chtěla dělat modeling, nepustím ji z domu," řekla magazínu Blesk Alice. Netají se tím, že občas podstoupí nějakou tu zkrášlovací proceduru, a před jedenácti lety dokonce přiznala, že až jí bude padesát, klidně do sebe nechá řezat. "Hodně bych se bála podstoupit třeba klasický lifting nebo liposukci. To vám úplně rozbourá metabolismus. Záleží ale na tom, jak bude moje tělo v padesáti vypadat. Třeba nakonec půjdu i na ty liposukce," nechala se slyšet. 

Klepněte pro větší obrázek

Na všechny letošní oslavenkyně v proměnách času se můžete podívat ve fotogalerii.

Témata: Galerie, Slavné maminky, Mateřství, Rodina, Životy slavných, Syn, Dcera, herečka, Krása, Fotografie, matka a dcera, Topmodelka, idol, modeling, Eva Herzigová, modelka, padesátnice, Max, Alice Bendová, narozeniny, Karel Vágner, Len Simona, Jitka Schneiderová, Stella, David Švehlík