Maminka.czSlavní rodiče

GALERIE: Kdo to umí s cukrářským sáčkem nejlépe?

Iva Endrychová 6.  12.  2014
Ve všech domácnostech to nyní voní po vanilce, anýzu a skořici. V mnoha domácnostech se u pečení sejde celá rodina. Podívejte se, jak šlo dětem zdobení perníčků.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Perníčky jsou cukroví, které se musí řádně odležet, v mnoha domácnostech se pečou už koncem listopadu. Já sama jsem jako dítě tohle milovala. Babička si vždy stloukla vlastní směs koření a já věděla, že za chvilku tu budou Vánoce s dárky. 

U pečení perníčků jsem nemohla chybět. Potají jsem ujídala syrové těsto, protože to miluji snad ještě více než už hotové cukroví. Bavilo mě vykrajovat různé tvary. Když se perníčky dopekly. Tak jsme je zdobily. 

Domácí bílkovou polevou. Zatím jsem ještě nepřišla na chuť barevným tubičkám. Nikdy jsem neměla kreativního ducha a moje perníčky podle toho vypadaly, ale jak mi pak vždycky chutnaly. Výhodou babiččiných perníčků bylo i to, že jsem je vždy někam u sebe v pokoji zašila a objevila je až v létě a jak jsem si na nich pochutnala. 

U tohoto pečení se sešla spousta celebrit s dětmi a i oni si to náležitě užily. A jak si přípravu Vánoc užíváte vy? Kolik druhů cukroví pečete?

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Foto: Profimedia.cz

Témata: Slavní rodiče, Galerie, Cukr, Monika Marešová, cukrář, KDO, Gal, NEJ, Cukrářský