Maminka.czGalerie

GALERIE: Kosmetika v těhotenství. Vychytávky, které se můžou hodit

Simona Procházková 25.  9.  2021
Mastnější pleť, těhotenské akné, strie, pigmentové skvrny, s tím vším se potýká mnoho těhotných žen. Jak o sebe pečovat, abyste se cítila co nejlépe, a bez kterých přípravků se neobejdete? Inspiraci, jak sebe a svou pokožku rozmazlovat, najdete v naší galerii.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nastávající maminky potřebují zvláštní a extra šetrnou péči (nejen) o pokožku. Některé těhotné potrápí ekzémy, vyrážky, zanícené pupínky, mastná pleť se sklony k akné nebo další problémy vyžadující speciální péči. Nehledě k tomu, že starat byste se měla také o duši, dělat si radost a udržovat si dobrou náladu a psychickou pohodu.

VIDEO: Podcast: Co se děje s pletí v těhotenství?

Kromě zvýšené péče o stav pleti by se nastávající maminky měly zaměřit rovněž na celkové zdraví a kondici, aby si nádherné období očekávání miminka užily na maximum. K tomu také dokážou přispět vhodné kosmetické produkty, ať už pro prevenci strií, celulitidy, otoků nebo pro úlevu při bolestech zad a beder, rovněž ale i pro celkové uvolnění, fyzické i psychické.

Hýčkejte se vůněmi, nelitujte investice do kvalitních krémů, udělejte si čas hydratovat a vyživit pokožku tělovým máslem nebo mlékem, klidně i několikrát denně, vaše tělo se vám odvděčí.

6 osvědčených triků, jak se starat o pleť a vlasy po létě. Víte, co je booster a s čím pomůže vitamin C? Tyhle pomocníky oceníte

Užitečné tipy a rady pro těhotné maminky

  • používejte nejlépe produkty pro citlivou pleť
  • ideální jsou přírodní oleje jako kokosový či arganový a hutná tělová másla (bambucké, kakaové)
  • upřednostňujte přírodní kosmetické přípravky
  • výrobky s obsahem vitaminu A raději konzultujte s lékařem
  • vybírejte produkty, v jejichž složení je co nejmenší počet složek
  • vyhněte se přípravkům, které obsahují látku benzophenone
  • u přírodních produktů vsaďte na ty, které mají menší množství aktivních látek
  • vyhýbejte se některým éterickým olejům, zejména šalvěji, bergamotu, rozmarýnu, tea tree a citronu
  • nepoužívejte abrazivní přípravky (peelingy), mohou kůži podráždit a narušit přirozený ochranný film
Témata: Těhotenství, Galerie, Mateřství, Jen pro maminku, Kosmetika, Kakao, Strie, Weleda, Těhotná žena, Hod, Vychytávka, Pleť, Diamant, Pokožka, Purity Vision, Přípravek, Kos, Akné