Maminka.czNáramek přátelství

GALERIE: Mezinárodní den přátelství: Jeho symbolem jsou náramky, které zvládnou vyrobit i děti

Dita Mrázková 30.  7.  2021
Uděláte radost svým přátelům? Tento poměrně nový svátek připadá každoročně na 31. červenec. Lidé na celém světě si na jeho počest předávají drobné dárky – nejčastěji právě náramky přátelství. Inspirujte se v naší galerii a vyrobte si náramky s dětmi!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Náramky přátelství byly v 90. letech naprostým hitem a v kurzu jsou i dnes. Nejde ale už jen o náramky vyrobené z barevných bavlnek, vyrábějí se z nejrůznějších korálků a přívěsků. Při výrobě náramku je možné použít jakýkoli materiál, libovolnou barevnou kombinaci nebo originální přívěsek.

V posledních letech jsou velmi oblíbené minerály, kterým jsou navíc připisovány pozitivní účinky. "Za kámen přátelství je považován sytě modrý lapis lazuli. Věří se, že tento polodrahokam je vhodný pro meditace, protože přináší hluboký vnitřní klid a mír, působí proti depresi a rychle odstraňuje stres, dodává odvahu, zvyšuje psychické vědomí, přináší soucit, poctivost a čestnost," říká Martin Stibor, zakladatel společnosti Korálky.cz  Náramky z minerálů lze navíc doplnit přívěskem se znamením zvěrokruhu a vyrobit tak osobitý šperk pro nejlepšího přítele na míru.

VIDEO: Jak si vyrobit květinový závěs

Z náramků přátelství se během let stal oblíbený módní doplněk, do svého sortimentu je zařadila i spousta módních značek. Kouzlo pravého náramku přátelství ale spočívá především v tom, že ho někdo vyrobil pro druhého vlastnoručně. "Hitem jsou jednoduché šňůrky s přívěskem. K velmi populárním patří náramky v základu z nylonové Shamballa šňůry – jsou minimalistické, pohodlně se nosí a nevyžadují takřka žádnou údržbu. Navíc je ocení i jejich tvůrci, hotové jsou totiž doslova za pár minut. Nejčastějším motivem přívěsků je symbol nekonečna, oblíbeným motivem jsou také andělíčci," říká Zuzana Dobšíčková, kreativní ředitelka Korálky.cz.

Můžu pozvat kamarády, mami? Přátelství je dobré podporovat! Proč?

Náramek přátelství zvládnou hravě vyrobit i děti. Ty podle Zuzany Dobšíčkové patří k velmi kreativním korálkářům a často vytvoří hezčí šperky než jejich rodiče. Mezi nejmenšími dětmi jsou velmi oblíbené barevné dřevěné korálky, plastové korálky s písmenky nebo silikonové korálky v pastelových barvách. "Se všemi se velmi snadno pracuje a výrobu náramku pro svého kamaráda zvládnou i předškoláci,“ dodává Zuzana Dobšíčková.

Témata: Galerie, svátek, Výroba, Tvoření, Móda, meditace, Tipy na dárky, Dárek, Mezinárodní den, přátelství, Náramek přátelství, Náramek, Symbol, Martin Stibor, Přívěsek, Den P, Mez, Pastel, Korálek, Znamení zvěrokruhu, Oblečení a móda na Heureka.cz