Maminka.czSlavné maminky

GALERIE: Modelka a pětinásobná máma Natalia Vodianova: Doma dělám všechno já, manžel sotva uvaří vajíčka!

Dita Mrázková 7.  4.  2023
Poprvé se stala matkou ve dvaceti, a mezi topmodelkami tak byla malým úkazem. Přezdívá se jí Supernova a dost možná je to kvůli tomu, že tahle křehká kráska dokáže kromě početné rodiny zvládat i spoustu dalších aktivit. Co prozradila na adresu svého muže? A komu pomáhá její nejnovější projekt?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jedna z nejúspěšnějších světových topmodelek pochází z bývalého Sovětského svazu a za sebou nemá úplně růžové dětství. Vyrůstala v chudé čtvrti jen s matkou a dvěma nevlastními sestrami, z nichž jedna trpěla dětskou mozkovou obrnou a autismem.

VIDEO: TOPMODELKA TEREZA MAXOVÁ: DĚTI STÁLE BOJUJÍ S ČEŠTINOU

Modelingovou kariéru nastartovala v šestnácti, o rok později už předváděla po světě pro taková jména, jako jsou Louis Vuitton, Chanel nebo Versace. V devatenácti potkala svého prvního muže Justina a i přes skvěle rozjetou kariéru se rozhodla založit rodinu. Stala se mámou Lucase (21), Nevy (17) a Viktora (15).

Klepněte pro větší obrázek

Manželství s Justinem skončilo po deseti letech rozvodem, ale brzo po něm Natalia potkala dalšího osudového muže. S Antoinem Arnaultem, jehož otec je nejbohatším občanem Francie, má další dvě děti, a to syny Maxima (8) a Romana (6).

Sedmičlenná rodina žije společně v Paříži, ale činorodá Natalie kromě péče o domácnost zvládá spoustu pracovních aktivit. Kromě toho, že je známou filantropkou, založila dobročinnou organizaci Naked Heart Foundation, která mimo jiné podporuje rodiny, jejichž děti se potýkají s různými zdravotními problémy.

Na kontě má několik staveb zábavních parků pro děti v Rusku. Byla velvyslankyní globální kampaně na podporu lidí se ztrátou sluchu i mluvčí aliance, která usiluje o záchranu divokých sibiřských tygrů, kteří se stali terčem ziskuchtivých lovců. V neposlední řadě podporuje také lidi s autismem, protože má kvůli své nevlastní sestře s touto poruchou zkušenosti. 

Natalia přiznala, že i přes velké vytížení je šéfem domácnosti ona. V rozhovoru pro The Telegraph se nechala slyšet, že jediná věc, se kterou jí její manžel pomáhá, je ukládání dětí do postele. "Pro mého muže je problém udělat i míchaná vajíčka," netají se modelka.

Klepněte pro větší obrázek

Pětinásobná maminka už dřív přiznala i to, že nemá ráda, když její děti holdují nezdravému jídlu. I proto se nedávno stala investorkou a mentorkou programu Little Tummy (Malé bříško). Start-up založený ženami je navržen tak, aby pomohl zaneprázdněným rodičům zajistit pro děti zdravá a čerstvá jídla. Dětská výživa je vyrobena za studena pomocí vysokotlakového zpracování, a tak si zachovává všechny vitaminy a chuť čerstvých surovin. 

"Dřív nebyl k dispozici takový výběr dětské výživy. Buď jste si vyrobili vlastní, nebo jste se museli uchýlit k nezdravým výrobkům ze supermarketů," vysvětluje na internetových stránkách littletummy.co, kde nabízí dětské pokrmy z farmářských produktů v té nejvyšší kvalitě.

Klepněte pro větší obrázek

Je nadmíru jasné, že tahle máma nemá šanci vědět, co je nuda. Zvládnout zaopatřit pět dětí, manžela i několik prací najednou, to už chce víc než jen píli. Supernova Natalia je prostě skutečná hvězda ve všech směrech.

Témata: Děti, Láska a vztahy, Galerie, Slavné maminky, Mateřství, Rodina, Životy slavných, Matka, matka a dcera, Topmodelka, projekt, modelka, Tereza Maxová, Natalia Vodianova, Natalia, Viktor, Manžel, Francie, Louis Vuitton, Chanel, Justine, Lúca, Máma, Justin, Vajíčko