Maminka.czMóda

GALERIE: "Nech na hlavě." 33 tipů na dětské letní kloboučky

Dita Mrázková 28.  6.  2021
Prázdniny jsou za dveřmi a vás čeká balení všeho potřebného nejen pro sebe, ale i pro vaše nejmenší? Nezapomeňte do kufrů či plážových tašek přidat dětem také nezbytnou pokrývku hlavy – kloboučky, které ochrání před sluníčkem. A vybírejte třeba v naší velké galerii!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Většina maminek vybírá doplňky pro své potomky podle vkusu. Proč ne, ale i u dětských klobouků je potřeba myslet na kvalitu. Pro děti proto volte výrobce pokud možno jiných než asijských proveniencí. Nejde ani tak o látky jako spíš o používaná barviva, u nichž hrozí riziko obsahu těžkých kovů, formaldehydu a podobně. A mějte na paměti, že i dítě, které netrpí žádnou alergií, ji může nevhodným výběrem textilií od pochybných a často nezjistitelných výrobců získat.

I když především malé princezny touží po doplňcích, které se všelijak lesknou a blýskají, je třeba dávat na všemožné třpytivé ozdoby, flitry, lesklé tisky a další „trendy lákadla“ pozor. Kromě nebezpečných (a v současné době bohužel hojně používaných) ftalátů mohou obsahovat stopy niklu a jiných těžkých kovů. 

Ideální variantou pro horké dny jsou kloboučky s větráním. Jsou to různě prostřižené a obšité otvory po bocích kšiltovek, čepic a kloboučků, případně všité síťky. Pamatujte, že letní pokrývka hlavy je pro dítě nezbytná s ohledem na ochranu před sluncem, ale taky je třeba, aby byla lehká a vzdušná. 

Pokud jde o barviva, je chybou si myslet, že bílá kojenecká čepička neobsahuje barviva. „Často se setkáváme s dotazem, jaký UV filtr mají naše letní čepice. Odpověď zní, že takový, jaký má bavlněné plátno. UV záření způsobuje opálení, při intenzivním vystavení i spálení pokožky. Už jste se někdy opálili či spálili pod obyčejnými plavkami, šaty nebo třeba pod košilí? Používání UV filtru u čepic je diskutabilní. Neuděláte chybu, když pořídíte čepici, u které  výrobce deklaruje UV filtr 50+. Pokud ale bude výrazně dražší, zvažte, zda vás někdo 'netahá za nos'. My u svých výrobků hodnoty UV filtru neuvádíme. Spoléháme na selský rozum našich zákazníků,“ říká provozovatel e-shopu s kloboučky pro děti Petr Herčka.

Tak vzhůru za dobrodružstvím: stylově, ale bezpečně!

VIDEO: Víte, jak moc nebezpečný dokáže být úpal? Zjistíte to ve videu níže.

Léto s bříškem: Inspirujte se v naší velké galerii těhotenských plavek
Košilové šaty letos musíte mít! 44 skvělých tipů najdete v naší velké galerii
Témata: Galerie, Móda, Dětské oblečení a dětská obuv, rock, košilové šaty, Pokrývka hlavy, Fíla, Kloboučky, Textil, Těžký kov, UV filtr, Nike, Sítko, Filtr, Klobouček, Džungle, Gal, Kufr, Čepice, Dětská obuv na Heureka.cz

Video