Maminka.czVánoce 2021

GALERIE: Pohádka na Štědrý den: O čem bude Jak si nevzít princeznu?

Tereza Víchová 12.  12.  2021
Jsou v ní tři sudičky, trochu drzá princezna a princ, kterého si nechce vzít. K tomu jedna cesta časem a samozřejmě dobrý konec. Už se taky nemůžete dočkat štědrovečerní pohádky? Podívejte se na fotky z natáčení!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pohádka plná hereckých hvězd

Jak si nevzít princeznu natočil osvědčený „pohádkový” režisér Karel Janák podle scénáře Petra Hudského. A má hvězdné obsazení: v hlavních rolích se představí Marek Adamczyk jako princ Leopold a Anna Fialová coby princezna Josefína. Důležitou roli hybatele děje mají tři sudičky, které ztvárnily Iva Janžurová, Daniela Kolářová a Naďa Konvalinková. „Nejde pouze o dokonalé pohádkové postavy, ale mají i věci, které si řeší mezi sebou, tudíž je musely ztvárnit fenomenální herečky, aby vynikly nad všemi ostatními,“ vysvětluje výběr hvězdného tria režisér Karel Janák.

VIDEO: Nová verze Tří oříšků pro Popelku míří do českých kin

A  o čem pohádka bude?

Velká výpravná pohádka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království.  (Zdroj: Česká televize)

Kouzelné scenérie českých hradů

Výpravná pohádka si samozřejmě zasloužila nádherné lokace. Natáčení probíhalo na hradě Pernštejn. Z důvodu filmování byl hrad od 6. 6. do 10. 6. 2021 pro veřejnost uzavřen. Dalším natáčecím místem byl zámek Frýdlant.

Kouzelný příběh si s dětmi vychutnáte už po rozbalení dárků, 24.12. od 19 hodin na ČT 1. A hned poté se pro všechny milovníky klasiky rozezní tóny písně Kdepak ty ptáčku hnízdo máš a můžete novinku porovnat s nesmrtelnou klasikou Tří oříšků pro Popelku.

Témata: Galerie, Tradice, pohádka, natáčení, Vánoce 2021, Televize, režisér, Josefína, Karel Janák, Tony, Naďa Konvalinková, Tři oříšky pro popelku, Jana P, Gal, Sud, Štědrý den, Česká televize, Frýdlant, Leopold, Sudička, Princ, Pernštejn, Iva Janžurová, Princezna, Televize na Heureka.cz