Maminka.czVánoce

Nejkrásnější vánoční RETRO ozdoby: Tyhle skvosty zdobily stromečky za socialismu. Máte je doma taky?

Lámete si hlavu nad tím, jakou barevnou kombinaci dekorací letos o Vánocích zvolíte? Pojďte s námi nahlédnout do dob, kdy vánoční stromečky v různých domácnostech zdobily totožné baňky a téměř identická světýlka. Těchto pár skvostů vám jistě připomene vaše dětství.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mít vánoční stromeček v aktuálních trendy barvách je hitem posledních let. Však proč by ne? Nabídka obchodů je více než bohatá a rozhodně je z čeho vybírat. Není to však tak dávno, kdy stromečky hrály všemi barvami a lidé je zdobili pouze tím, co na ně v regálech zbylo. Případně děti měly v oblibě vytvářet papírové řetězy, které se na stromcích skvěle vyjímaly. 

Pokud se i vám při pohledu na pestrobarevné baňky vybaví krásné vzpomínky na dětství, rozhodně uznáte, že tu pravou vánoční atmosféru nevytváří dokonale sladěné ozdoby, řetězy či světýlka, ale lidé, se kterými tento čas trávíte. Pojďte si díky naší fotogalerii zavzpomínat, jaké skvosty zdobily vánoční stromky Štědrých večerů za socialismu. 

VIDEO: Vánoční ozdoby z přírodního vosku

Témata: Galerie, Dětství, Fotografie, Tradice, Retro, Vánoce, dekorace, Retro ČS, Výzdoba, Socialismus, Vánoce 2021, Stromek, baňky, Skvost, Světýlko, Stromeček, Vánoční strom, Baňka, TAK, Štědrý večer, Ozdoba