Maminka.czZajímavosti

Tato miminka nikdy nevyrostou, od opravdových je téměř nepoznáte

Markéta Novák Matějková 31.  8.  2019
Od opravdových miminek jsou k nerozeznání. Nejen, že fyzicky jsou naprosto identická, ale navíc jsou naprogramována tak, aby to vypadalo, že dýchají, sají a dokonce umí vykonávat potřebu do pleny. Seznamte se s robotickými miminky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hyperrealistická miminka nejsou žádnou novinkou, ovšem ty, o kterých je nyní řeč, jsou údajně první svého druhu, které kromě vizuální stránky napodobují také chování kojence.

Nová, vylepšená verze, těchto panenek byla představena začátkem června na veletrhu ve Španělsku. Jejich autorem je španělská firma Babyclon, která loni představila sérii „avatařích“ miminek.

GALERIE: Krásné nebo děsivé? Podívejte se na tyto netradiční panenky

Panenky jsou vyrobeny z pružného zdravotnického silikonu, který má dlouhou životnost. Jejich pořízení však není žádná levná záležitost, prodávají se totiž přibližně za 5000 dolarů. K základnímu modelu si můžete navíc dokoupit doplňky jako pupeční šňůru.

„Zájemci si mohou vybrat také typ miminka. Zvolit si mohou barvu pleti i vlasů. Doba dodání je kolem pěti měsíců,“ prozradili zástupci společnosti na veletrhu.

GALERIE: Nádhera! Krásnější fotky miminek jste ještě neviděli

Video: Podívejte se, jak se tyto panenky vyrábí

Video: Reborn panenky – poznáte, že nejde o skutečné děti?
Témata: Děti, Galerie, Miminko, Miminko, Zajímavosti, névy, Levná záležitost, Základní model, Opravdové miminko, Pupeční šňůra, Plena, Nádhera, Veletrh, Nerozeznání, Životnost, Panenka, Španělsko, Dolar, Nik, Mimi, Vizuální stránka, Silikon, Avatar