Maminka.czGalerie

GALERIE: To je ale háro! Pobavte se nad fotkami roztomilých vlasatých miminek

Vanda Stöckbauerová 8.  2.  2023
Většina novorozenců má první měsíce života hlavičku holou nebo pokrytou jemnými krátkými vlásky, někdy však miminko rodiče pořádně překvapí, když vykoukne na svět s bujnou kšticí. A za dalších pár měsíců mu vlásky nevypadají, ale naopak narostou do úctyhodné délky. Přesně taková jsou roztomilá miminka z naší fotogalerie. Koukněte a možná si pomyslíte: "Jak je možné, že to dítě má lepší vlasy než já?"

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Miminko má vrozené dispozice k růstu vlasů, jako měli jeho rodiče v kojeneckém věku. A výsledek pak závisí na kombinaci genů od matky i otce. Většina dětí se rodí s jemnými, světlými, tzv. velusovými vlásky, které dorůstají maximálně 2 až 3 cm délky. Vzácně jsou novorozenci hodně vlasatí. Barva, síla a tvar vlasu jsou člověku vrozeny, stejně tak množství vlasových folikulů. Ovlivňuje to rasová i rodová příslušnost. I u dětí se však dá kvalita vlásků ovlivnit správnou péčí. Během prvního roku života byste měli omezit používání šamponů a vybírat si jen kvalitní šetrné produkty.

VIDEO: Pětiletá holčička má neuvěřitelné vlasy!

Klepněte pro větší obrázek

Některým dětem trvá i roky, než jim naroste bujnější kštice. To, že bude mít husté vlasy, věděli rodiče malé Alexis Bartlett ze Sydney prý už podle ultrazvuku.

Klepněte pro větší obrázek

Tahle fotka v roce 2016 obletěla světová média. Tehdy osmitýdenní chlapeček Junior Cox-Noon měl to štěstí, že mu po narození skoro nevypadaly, a jeho maminka mu jeho „hřívu“ musela dokonce foukat fénem, aby nenastydl. Pyšná máma, kadeřnice Chelsea Noon, se chlubila, že než společně projdou nákupní centrum, zastaví je hned několik kolemjdoucích, kteří mohou na malém vlasáči oči nechat.

Další úžasná vlasatá miminka najdete ve fotogalerii. 

Témata: Galerie, Novorozenec, Miminko, Kojenec, Rodiče, Vlasy, Účes, Vlásek, Sydney, Háro, Fotka, Fotogalerie, Kštice, Vlasová kosmetika na Heureka.cz