Maminka.czSlavné maminky

GALERIE: Topmodelka Petra Němcová má jasno. Její syn Bodhi nesmí žádné cukrovinky!

Dita Mrázková 16.  8.  2021
Jedna z Češek, jejíž jméno zná celý svět, pověsila prozatím kariéru modelky na hřebíček a užívá si mateřství plnými doušky. Se svou rodinou tráví čas u azurového moře, v dokonalém souladu s přírodou. Co ze svého života jednou provždy vymazala?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Krásná rodačka z Karviné nedávno oslavila 42. narozeniny a se svým mužem Benjaminem a téměř dvouletým synkem Bodhim žijí doslova v ráji. Jejich domovem se stala Dominikánská republika. Petra je zakladatelkou nadace Happy Hearts Fund, které vdechla život po osobní tragické zkušenosti s tsunami v Thajsku v prosinci 2004, kde málem přišla o život.

Za dobu své existence její nadace postavila 254 škol ve 12 zemích světa. A dnes je navštěvuje víc než 109 tisíc dětí.

VIDEO: Kdo je odpovědný za dětskou obezitu?

Petra je známá svým zdravým životním stylem, na svém Instagramu sdílí také nejeden příspěvek na téma ochrany životního prostředí. Není tajemstvím, že jsou s manželem vyznavači veganství a v podobném duchu připravují pochoutky i pro malého Bodhiho.

Nedávno modelka sdílela video, na kterém si její synek pochutnává na čočce, brokolici a květáku. K příspěvku napsala:

"Když byl Bodhi malý, dozvěděli jsem se, že děti, které v dětství jedí potraviny s vysokým obsahem cukru, mohou častěji onemocnět srdečními chorobami, dětskou cukrovkou, obezitou, rakovinou, vysokým krevním tlakem. Mohou mít problémy s chováním, trpět hyperaktivitou... To je důvod, proč American Heart Association vydala doporučení, aby se děti vyhnuly přidanému cukru před dosažením věku 2 let. Protože víme, jak neuvěřitelně návykový cukr je, Bodhimu žádný přidaný cukr nedáváme. 
To znamená, že nepije žádné slazené nápoje, pouze vodu. Místo sladkých cereálií dostává cereálie quinoa nebo domácí chia pudink. Zbytek dne je o domácích vařených rostlinných potravinách, samozřejmě bez GMO a cukrů. Soustředíme se na to, aby jedl jen zásadité potraviny."

Když malý Bodhi  dostane přece jen chuť mlsat, připraví mu rodiče domácí proteinové kuličky nebo kakaový nápoj z přírodních surovin bez konzervantů, s trochou agáve sirupu. Petra je přesvědčena, že bez přidaného cukru a s veganskou stravou udrží svého syna zdravého a v harmonii.

Témata: Zdraví, Děti, Galerie, Výživa a stravování, Mateřství, Slavné maminky, Batole, Životy slavných, Péče o dítě a jeho výchova, Rodičovství, Instagram, Miminko, Jídelníček, Děti a nemoci, Syn, Cukroví, slavné děti, Inspirativní ženy, Kariéra, Sociální sítě, Cukr, Topmodelka, Nadace, Hyperaktivita, Kakao, Zdraví na Heureka.cz