Maminka.czMóda

Máma a dcera jako dvojnice! Podívejte se na nejkrásnější stejné outfity. Tyto jsou k dostání i u nás!

Dita Mrázková 6.  5.  2022
Chcete si vyrazit s malou princeznou a originálně při tom ladit? Tenhle trend baví zahraniční celebrity i české maminky. Podívejte se do galerie a inspirujte se!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Maminky z Evropy i Dálného východu touží, aby šly jejich dcerky ve stejných šlépějích, tedy – ve stejném outfitu. Napadlo vás někdy něco podobného? Asi nejznámější propagátorkou tohoto stylu je tenistka Serena Williams. Na svém Instagramu inspiruje ostatní maminky luxusním oblečením na chlup stejným se svou dcerou Alexis. Stejné ambice mají třeba modelka Natalia Vodianova nebo zpěvačka Beyoncé, které své malé princezny rády oblékají zrovna tak.

V Česku se tomuto trendu hodně věnuje mladá maminka Nicol Villimová, na jejímž Instagramu  @s_laskou_niki  najdete opravdu originální kousky. „Myšlenka ladit s dcerou vznikla ještě dřív, než jsem se o něco takového začala vůbec pokoušet,“ vypráví Nicol.


První nápad jí proletěl hlavou na dovolené v italských Alpách, kde chtěla mít poprvé s tehdy roční dcerou Nicolkou na sobě něco stejného. „Tu fotku z dechberoucí italské hory Seceda mám na svém Instagramu dodnes. Šaty sice nebyly úplně totožné, ale co na tom, a hlavně – byly z druhé ruky,“ vzpomíná Nicol. 

Pokud nevíte, kde oblečení pro mámy a dcery, ale i pro táty a jejich malé krále sehnat, inspiraci najdete třeba u Patrika Diamonda. Patrik jako hrdý táta založil značku Yako King právě pro to, aby se mohli moderně a kvalitně oblékat nejen rodiče, ale i jejich děti. Modely pro rodiny šije zásadně z českých látek, v Česku a ve vysoké kvalitě. 

S podobným konceptem přišla na trh i udržitelná značka Monisimo, kterou založila designérka Sonja Grund. Ta mimo jiné šije pro maminky a jejich děti z bio materiálů.

Obě značky ráda podporuje právě i Nicol Villimová, která razí stejnou myšlenku – oblečení především recyklovat. „Zejména v našem případě, kdy outfit využijeme jen na jedno focení, je zbytečné nesáhnout po oblečení z druhé ruky.“
A přiznává, že zaúkolovala i svou babičku, která z jejích přání téměř nespí, a tak šije pro svou vnučku a pravnučku ladící komplety. Na svém Instagramu pak Nicol plánuje ukázat tipy, jak si podobné kousky oblečení vyrobit. 

 
Témata: Galerie, Mateřství, Instagram, Dcera, Krása a styl, Móda, Dětské oblečení a dětská obuv, mladá maminka, Serena Williams, Natalia Vodianova, Natalia, Kim Kardashian, Beyoncé, Nikol, Celebrity, Nicol, Dostání, Outfit, Hrdý, Alexis, Máma, Trend, Dálný východ, Maminka, Dcerka, Dětská obuv na Heureka.cz