Maminka.czGalerie

GALERIE: Valentýn se blíží. Čím potěšit ženy i muže? Máme 42 skvělých nápadů

Simona Procházková 23.  1.  2022
Slavíte svátek zamilovaných? Možná Valentýna nijak zvlášť neprožíváte, přesto je to určitě prima příležitost, jak potěšit partnera nebo partnerku nějakým dárkem a vzájemně si udělat radost. Připravili jsme pro vás spoustu tipů na originální i vtipné dárky i drobné pozornosti. Podívejte se do galerie pro inspiraci.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Svátek svatého Valentýna, který připadá na 14. února, k nám byl sice uměle importován z USA a anglosaských zemí, podle průzkumů si ale i v tuzemsku nachází čím dál více příznivců. Každoročně zláká tento „den zamilovaných“ větší počet lidí, což potvrzují také obchodníci, kterým pravidelně rok od roku rostou tržby.

VIDEO: Dílnička: Vyrobte si s dětmi jednoduchý fotorámeček

Na dračku jdou před oslavami Valentýna zejména květiny, čokolády a cukrovinky, alkohol a spodní prádlo, rovněž kosmetika, šperky či dárkové poukazy nebo zážitkové vouchery.

Jaká je vlastně historie tohoto svátku? Velmi dlouhá. Z pověstí a legend je známý biskup Valentýn, který žil ve starověkém Římě a tajně oddával páry milenců. Císař Marcus Aurelius Claudius totiž tehdy zákonem zrušil manželství, protože nechtěl, aby se muži ženili a rozptylovali se od vojenských a válečných povinností. Valentýn ale zamilované dvojice přesto oddával, proto upadl v nemilost. Císař ho nechal popravit.

 
Témata: Láska a vztahy, Galerie, svátek, Valentýn, Tipy na dárky, Dárek, Nákupní tipy, cukrovinky, Vuch, Marcus, Valentýna, Inspirace, USA, Drop, Shine, Skvělý nápad, Partnerka, Ája, Řím, Nápad, Orna, Svátek svatého Valentýna, Black, Tipy na dárky na Heureka.cz