Maminka.czKojení

Podívejte se, které slavné ženy kojí hrdě na veřejnosti. Začíná Světový týden kojení!

Víte o tom, že první srpnový týden je už od roku 1992 vyhlášen jako Světový týden kojení? Podívejte se na slavné maminky, které nemají problém s kojením na veřejnosti. Často tyto intimní okamžiky sdílejí na sociálních sítích s celým světem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kojení představuje nejpřirozenější způsob výživy dítěte. Má pozitivní přínosy nejen pro samotné miminko, ale také pro maminku. Navíc se díky němu posiluje vazba mezi maminkou a dítětem.

Na důležitost kojení upozorňuje již od roku 1992 Světový týden kojení, který se každoročně slaví od 1. do 7. srpna ve více než 170 zemích. Podporuje kojení a zlepšení zdraví dětí a matek po celém světě.

„Benefit kojení pro maminku je jednak ekonomický, jednak také později praktický – prso máte vždy po ruce, mateřské mléko je navíc v ideálním složení odpovídajícím věku dítěte a ve správné teplotě, v neposlední řadě je kojení prevence před onkologickým onemocněním prsu. Pro dítě představuje kojení nejpřirozenější zdroj výživy, který podporuje vývoj a zrání funkcí imunitního systému, poznávacích a motorických funkcí, rovněž snižuje riziko obezity a cukrovky. Přínosem pro oba je silné citové pouto, které při kojení mezi maminkou a dítětem vzniká. Je to čas, který tráví společně v těsném kontaktu, mají ho jen pro sebe,“ uvádí laktační poradkyně Bc. Linda Zítová, DiS.

Sdílet kojení dvojčat se nestydí například známá plus size modelka Ashley Graham.

Podívejte se do naší fotogalerie v úvodu článku na další slavné maminky, které se nechaly zachytit v této intimní chvíli.

Video: Kojení jako něžné pouto mezi matkou a dítětem

Kojení jako prevence před SIDS. Jak si to odborníci vysvětlují a je dobré pořídit si monitor dechu?
Témata: Zdraví, Galerie, Kojení, Celebrity, Sociální sítě, mateřské mléko, Ashley Graham, Světový týden kojení, Přínos, Sla, Správné teplo, Ředitelka, Ošetřovatelská péče, Poradkyně, Slavná žena, Věk dítěte, Výživa, Kardashian, Onkologické onemocnění, Prevence, Něžné pouto, Nemocnice Mělník, Mělník, Miranda, Pink, Zdraví na Heureka.cz